Οι καλύτερες μέρες & ώρες για post στα Social Media!

social media post
Πινακας Περιεχομενων

Εισαγωγή

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί, πολλές φορές, γιατί το post σου στα Social Media που έφτιαξες με τόσο κόπο και αγάπη δεν είχε, τελικά, την αναγνώριση που του άξιζε. Μερικές φορές, όμως, δεν αρκεί το περιεχόμενο, χρειάζεται και το σωστό timing. Ναι, καλά διάβασες!

Η ώρα και η μέρα που θα επιλέξεις να αναρτήσεις το post σου στα Social Media καθορίζει τη διαφορά μεταξύ πολλών και λίγων likes, shares ή views. Πότε πρέπει, λοιπόν, να ανεβάζεις στα social media τις αναρτήσεις σου, για να πετύχεις μεγαλύτερο engagement; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μην απελπίζεσαι, όμως, γιατί σου έχουμε συγκεντρώσει κάποιες ενδεικτικές ημέρες και ώρες ως τις καλύτερες, για να αναρτήσεις τα posts σου!

 

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

 

Γιατί έχει σημασία η μέρα και η ώρα που θα κάνεις post στα social media;

Θα έχεις δει, σίγουρα, πως οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις σου κατατάσσονται υψηλότερα στη ροή των χρηστών, σε σχέση με τις παλαιότερες που έχεις κάνει. Είναι θέμα αλγορίθμου. Αν επιλέξεις, τώρα, τις μέρες και ώρες που το κοινό είναι περισσότερο ενεργό στα social media, μπορείς να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες αλληλεπίδρασής του με τη δημοσίευσή σου!  

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως αρκεί, μόνο, να κάνεις τις αναρτήσεις σου τη σωστή ώρα και μέρα. Είναι πολύ σημαντικό και το ίδιο το περιεχόμενο που θα δημοσιεύσεις να είναι ποιοτικό και να ενδιαφέρει τους χρήστες, εξασφαλίζοντας έτσι στην επιχείρησή σου μια σωστή συνολική παρουσία στα social media.

 

Ποια είναι η καλύτερη μέρα & ώρα για post στο Facebook;

Σύμφωνα με έρευνα του «We Are Social» το 2023, το 87.4% των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Facebook ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθιστώντας το πρώτο σε κατάταξη.

Με τόσους πολλούς ενεργούς χρήστες, το σωστό Facebook Management είναι σημαντικό για μια επιχείρηση, καθώς μπορεί να την εκτοξεύσει!

Οι καλύτερες μέρες για post στο Facebook είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Η χειρότερη ημέρα για post στο Facebook είναι η Κυριακή.

Ενδεικτικές ώρες για αναρτήσεις:

 • Δευτέρα – Τρίτη 10:00 π.μ.
 • Τετάρτη 15:00
 • Πέμπτη & Παρασκευή  13:00 – 16:00
 • Σάββατο & Κυριακή 12:00 μεσημέρι – 13:00 & 18:00 – 21:00

Extra Tip: Για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις δημοσιεύσεις σου στο Facebook, συμβουλέψου και το «Εργαλείο Προγραμματισμού» του Meta Business Suite της επιχείρησής σου, το οποίο σου δείχνει την ώρα που το κοινό της σελίδας σου είναι περισσότερο ενεργό, με βάση τα δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας!

 

Ποια είναι η καλύτερη μέρα & ώρα για post στο Instagram;

Η δεύτερη αγαπημένη πλατφόρμα των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα είναι το Instagram, σύμφωνα με την έρευνα του «We Are Social». Επομένως, είναι πολύ σημαντικό, όταν θα σχεδιάσεις τη στρατηγική σου στο Instagram, να δώσεις την απαιτούμενη προσοχή και στο περιεχόμενο των αναρτήσεών σου και στο σωστό timing.

Οι καλύτερες μέρες για post στο Instagram είναι η Δευτέρα και η Τρίτη.

Η χειρότερη ημέρα για post στο Instagram είναι η Κυριακή.

Ενδεικτικές ώρες για αναρτήσεις:

 • Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 π.μ. – 13.00
 • Σάββατο 10:00 π.μ & 18:00 – 21:00

Extra Tip: Για να εξασφαλίσεις μεγαλύτερο engagement με το κοινό σου, δημιούργησε περιεχόμενο με Instagram Reels και μπορείς, πάντα, να συμβουλεύεσαι το «Εργαλείο Προγραμματισμού» του Meta Business Suite της επιχείρησής σου, για να βλέπεις πότε το κοινό σου είναι περισσότερο ενεργό!

 

Ποια είναι η καλύτερη μέρα & ώρα για post στο Tik Tok;

Την τρίτη θέση στις αγαπημένες πλατφόρμες των χρηστών κατακτά το Tik Tok, το οποίο αναμένεται, μάλιστα, στα επόμενα χρόνια να έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση, καθώς έχει αποτυπωθεί στους χρήστες ως μια πλατφόρμα διασκέδασης στον ελεύθερο χρόνο τους.

Οι καλύτερες μέρες για post στο Tik Tok είναι η Τρίτη & το Σάββατο.

Η χειρότερη ημέρα για post στο Tik Tok είναι η Κυριακή. 

Ενδεικτικές ώρες για αναρτήσεις:

 • Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη  14:00 – 16:00
 • Πέμπτη & Παρασκευή  09:00 π.μ. – 12:00 το μεσημέρι
 • Σάββατο & Κυριακή  09:00 π.μ & 13:00

Extra Tip: Σύμφωνα με την έρευνα του «We Are Social», οι διαφημίσεις στο Tik Tok έχουν δυνητική εμβέλεια προσέγγισης έως και 3 εκατ. χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα.

 

Ποια είναι η καλύτερη μέρα & ώρα για post στο LinkedIn;

Όταν μιλάμε για το LinkedIn, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για networking στον επιχειρηματικό κόσμο, το πρώτο πράγμα που θα σκεφθεί κανείς είναι οι επιχειρήσεις.

Αφού, λοιπόν, το LinkedIn απευθύνεται σε εργαζόμενους, οι καλύτερες ημέρες για να κάνεις τις αναρτήσεις σου σε αυτό είναι, κυρίως, Δευτέρα – Παρασκευή, με τη Δευτέρα να ξεχωρίζει λίγο περισσότερο.

Οι χειρότερες ημέρα για post στο LinkedIn είναι το Σάββατο και η Κυριακή.

Ενδεικτικές ώρες για αναρτήσεις:

 • Δευτέρα – Παρασκευή  07:30 π.μ. – 11:00 π.μ. & 17:00 – 18:00

Extra Tip: Εάν έχεις αμφιβολίες για το εάν πρέπει να έχει LinkedIn η επιχείρησή σου και κατά πόσον αξίζει να επενδύσεις χρόνο, για να χτίσεις την παρουσία σου στην πλατφόρμα αυτή, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα.

 

Ποια είναι η καλύτερη μέρα & ώρα για post στο Youtube;

Το ήξερες ότι το Youtube κατέχει τη 2η θέση στις αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, ακριβώς μετά την Google;

Οι καλύτερες μέρες για post στο Youtube είναι η Παρασκευή, το Σάββατο & η Κυριακή.

Η χειρότερη ημέρα για post στο Youtube είναι η Τρίτη.

Ενδεικτικές ώρες για αναρτήσεις:

 • Δευτέρα – Παρασκευή  14:00 – 16:00
 • Σάββατο – Κυριακή  09:00 π.μ. – 11:00 π.μ.

Extra Tip: Επειδή το Youtube λειτουργεί πολύ διαφορετικά σε σχέση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες των social media, να έχεις πάντα υπόψιν σου το εξής: για να εμφανιστεί στις αναζητήσεις των χρηστών το βίντεο που θα αναρτήσεις, χρειάζεται να μεσολαβήσουν 2-3 ώρες. Επομένως, μπορείς να δημοσιεύσεις το περιεχόμενό σου κάποιες ώρες νωρίτερα από την ώρα που το κοινό, στο οποίο στοχεύεις, είναι ενεργό στην πλατφόρμα του Youtube.

 

Ποια είναι η καλύτερη μέρα & ώρα για post στο Twitter;

Το πρώην Twitter, Χ σήμερα, αποτελεί μία από τις αγαπημένες πλατφόρμες social media των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να ακούσεις τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κοινού σου, για να δημιουργήσεις και το αντίστοιχο περιεχόμενο.

Οι καλύτερες μέρες για post στο Χ (Twitter) είναι η Τετάρτη & η Παρασκευή.

Η χειρότερη ημέρα για post στο Χ (Twitter) είναι η Κυριακή.

Ενδεικτικές ώρες για αναρτήσεις:

 • Δευτέρα – Παρασκευή  09:00 π.μ. – 15.00 μεσημέρι
 • Σάββατο – Κυριακή 09:00 π.μ. – 11:00 π.μ.

Extra Tip: Προσπάθησε να μην γράφεις μακροσκελή κείμενα στο Χ, καθώς -όπως έχουν δείξει οι αναλύσεις μέχρι τώρα- οι σύντομες προτάσεις έχουν μεγαλύτερη απόδοση στο engagement των χρηστών.

 

Συμπέρασμα

Η μέρα και η ώρα που θα επιλέξεις για τις αναρτήσεις σου στα social media, σίγουρα, διαδραματίζουν ρόλο στην απήχηση που θα έχουν τα posts σου και, κατ’ επέκταση, στην online προβολή της επιχείρησής σου.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μάθεις το κοινό σου και να δημοσιεύεις, πάντα, περιεχόμενο που θα το ενδιαφέρει και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Τότε θα έχεις εξασφαλίσει για την επιχείρησή σου μια σωστή παρουσία στα social media.

Εάν σε αγχώνουν, όμως, όλα αυτά και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, άσε τους επαγγελματίες να σε καθοδηγήσουν!

Αναβάθμισε την Παρουσία σου στα Social Media!

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης
θα αναλύσει τις ανάγκες σου και Θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης
για την Επιχείρησή σου.

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης θα αναλύσει τις ανάγκες σου και Θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης για την Επιχείρησή σου

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!