Σημαντικές Mobile SEO Συμβουλές που πρέπει να Ξέρεις

Mobile SEO Συμβουλές επιχείρησης
Πινακας Περιεχομενων

Η χρήση των smartphones έχει εκτοξευθεί! Ως αποτέλεσμα, επιχειρήσεις και άνθρωποι του Digital Marketing αναζητούν διαρκώς νέες τεχνικές και mobile SEO συμβουλές για να βελτιώσουν την κατάταξή τους στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Κάθε χρόνο οι άνθρωποι ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο στις κινητές συσκευές τους. Το 58% των ανθρώπων στην Ελλάδα δηλώνει ότι χρησιμοποιεί smartphone, ενώ το 52% δηλώνει ότι εισέρχεται στο ίντερνετ από desktop και από smartphone συσκευές με την ίδια συχνότητα. Η εξάπλωση της χρήσης των mobile συσκευών είναι πολύ μεγάλη και είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Εσένα πόσο καλό είναι το mobile SEO του website σου;

Εάν δεν τα πας και πολύ καλά, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, απλά ακολούθησε τις συμβουλές μας και βελτίωσε την απόδοση του website σου σε κινητές συσκευές. Για αρχή, κάνε το Google MobileFriendly Test για να δεις σε ποια σημεία υστερεί το website σου και στη συνέχεια, κάνε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα σε βοηθήσουν να αναρριχηθείς στη SERP, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις paid διαφημίσεις.

Το Mobile SEO θα σε βοηθήσει να προσεγγίσεις πιο εύκολα δυνητικούς πελάτες του ηλεκτρονικού ή φυσικού καταστήματός σου, προσφέροντάς τους παράλληλα, μια εντυπωσιακή εμπειρία χρήσης.

Διευκόλυνε τους πελάτες σου να σε βρουν, όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους. Διάβασε παρακάτω απλές mobile SEO συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το website σου.

Κάνε το website σου mobile friendly

Εάν το website σου είναι mobile friendly, έχεις ένα επιπλέον πόντο στη βελτιστοποίηση του SEO σου, μιας και αποτελεί ένα από τα κριτήρια κατάταξης που χρησιμοποιεί η Google. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις το website σου mobile friendly. Σύμφωνα με τη Google το responsive design είναι μια καλή επιλογή. Με τη χρήση responsive design ουσιαστικά το website σου προσαρμόζεται σε mobile συσκευές αυτόματα, διευκολύνοντας έτσι τη πλοήγηση των χρηστών στην ιστοσελίδα σου, όταν εισέρχονται από κινητές συσκευές. Η Google στο λέει εδώ και καιρό! Εάν δεν έχεις φτιάξει ένα mobile friendly website, θα έπρεπε να το είχες ήδη κάνει.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Εκτόξευσε την ταχύτητα της σελίδας σου

Η ταχύτητα μετράει! Το 53% των ανθρώπων που εισέρχονται σε μια ιστοσελίδα, θα αποχωρήσει από αυτήν, εάν κάνει παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα να φορτώσει. Έλεγξε, λοιπόν, την ταχύτητα απόκρισης της ιστοσελίδας σου σε mobile συσκευές, χρησιμοποιώντας το εργαλείο της Google, Test Your Mobile Website Speed and Performance, το οποίο θα σου προσφέρει πλούσιες πληροφορίες για την απόδοση της ιστοσελίδας σου σε mobile συσκευές, αλλά και τρόπους ώστε να βελτιώσεις την ταχύτητά της.

Μην ξεχνάς τις εικόνες

Οι εικόνες παίζουν και αυτές το ρόλο τους στη βελτιστοποίηση του mobile SEO του website σου. Βεβαιώσου ότι οι εικόνες που χρησιμοποιείς στην ιστοσελίδα σου είναι στις κατάλληλες διαστάσεις, καθώς επίσης και ότι έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως: όνομα αρχείου, alt text, τίτλο & περιγραφή. Επιπλέον, να θυμάσαι ότι οι πιο κατάλληλες μορφές αρχείων για εικόνες είναι οι JPEG ή PNG.

Καταχωρήσου σε τοπικούς καταλόγους

Οι μηχανές αναζήτησης, όπως είναι η Google, γνωρίζουν την τοποθεσία των χρηστών που εισέρχονται σε μια ιστοσελίδα μέσω κινητών συσκευών. Επομένως, όταν ένας χρήστης ψάχνει για κάτι κοντά του, η online καταχώρηση σου σε επαγγελματικούς καταλόγους όπως είναι ο Χρυσός Οδηγός & το Google My Business  θα ενισχύσει το SEO σου και θα σε βοηθήσει, ώστε να σε ανακαλύψουν πιο γρήγορα. Σε αυτό το σημείο να θυμάσαι, ότι το 76% των ανθρώπων που ψάχνουν στα smartphone τους για κάτι κοντά τους, θα επισκεφτούν ένα κατάστημα μέσα στη μέρα.

Οι παραπάνω προτάσεις μας είναι μερικές μόνο από τις πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσεις, ώστε να ενισχύσεις το SEO του website σου. Είναι όμως και μια καλή αρχή για να ξεκινήσεις!

Στην περίπτωση που οι παραπάνω mobile SEO συμβουλές και πρακτικές, σου φαίνονται δύσκολες ή δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Χρυσού Οδηγού μπορούν να σε καθοδηγήσουν σωστά, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία της εταιρικής ιστοσελίδας σου, για να αποκτήσεις ένα καλαίσθητο, λειτουργικό, mobile responsive και SEO friendly website που θα βοηθήσει σημαντικά την επιχείρησή σου να αναπτυχθεί. Παράλληλα μπορούν να σου προτείνουν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που πρέπει να έχει μια σύγχρονη ιστοσελίδα.

Φτιάξε ένα Σύγχρονο Website

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης
και μάθε πώς πρέπει να είναι η ιστοσελίδα σου,
για να προσελκύει περισσότερους πελάτες!

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!