Απλές Πρακτικές Off Page SEO για το Δικό σου Website

Off page SEO πρακτικές ιστοσελίδας
Πινακας Περιεχομενων

To SEO δεν τελειώνει ποτέ. Είναι ένας ατέρμονος κύκλος και το εργαλείο που έχεις στη διάθεσή σου, το οποίο θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις τη διαδικτυακή σου παρουσία. Όπως διάβασες και σε προηγούμενο άρθρο, υπάρχουν δύο κατηγορίες SEO: το On Page SEO και το Off Page SEO. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε μόνο για το Off Page SEO.

Με το Off Page SEO θα ενισχύσεις την κατάταξη του website σου εκ των έξω. Έχει να κάνει δηλαδή με πρακτικές, που δεν μπορούν να εφαρμοστούν μέσα από το website σου.

Αυτές οι πρακτικές θα ενισχύσουν το SEO του website σου και θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις καλύτερα αποτελέσματα στη SERP, δηλαδή να εμφανίζεσαι όσο πιο ψηλά γίνεται στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, όπως είναι η Google.

Με απλά λόγια, με το Off Page SEO δηλώνεις στη Google και στις άλλες μηχανές αναζήτησης, τι πιστεύουν οι άλλοι για το website σου και αφού ήδη έχεις ξεκινήσει να ασχολείσαι ενεργά με το On Page SEO (έτσι δεν είναι;) ήρθε η ώρα να δώσεις μια ευκαιρία και στο Off Page SEO, ώστε να σου αποδείξει τι αξίζει.

Και αξίζει!!

Η σημασία του Off Page SEO

Με το Off Page SEO χτίζεις την αξιοπιστία σου, αυξάνεις τα backlinks που οδηγούν πίσω στο website σου και οικοδομείς μια καλή ποιοτική παρουσία στα social media.

Το Off Page SEO ουσιαστικά έχει να κάνει με το χτίσιμο ποιοτικών links, σε άλλους ιστότοπους, τα οποία οδηγούν πίσω στο website σου, αλλά και με άλλες δραστηριότητες οι οποίες ενισχύουν τη δημοτικότητά του.

Εάν για παράδειγμα, έχεις μια υψηλής ποιότητας ιστοσελίδα που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, τότε είναι πιθανό να γίνονται αναφορές για αυτή σε άλλες ιστοσελίδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook, twitter κ.ά.).

Το Off Page SEO λοιπόν, είναι ένας καλός τρόπος για να δηλώσεις στις μηχανές αναζήτησης ότι το website σου είναι ποιοτικό και αυτό είναι κάτι που θα σε ανταμείψει μιας και οι μηχανές αναζήτησης το λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Πρακτικές Off Page SEO

Χτίσε το δικό σου Link Building

Με το link building δημιουργείς συνδέσμους, σε άλλους ιστότοπους, οι οποίοι οδηγούν πίσω στην ιστοσελίδα σου.

Οι μηχανές αναζήτησης τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους και όσο περισσότερους συνδέσμους έχεις, τόσο καλύτερα για εσένα.

Βέβαια, η ποιότητα των συνδέσμων παίζει και αυτή το ρόλο της. Σημασία δεν έχει απλά να τους αποκτήσεις, αλλά να προέρχονται και από αξιόπιστες πηγές.

Όπως καταλαβαίνεις το υψηλής ποιότητας, ενημερωτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο είναι απαραίτητο.

Εάν παράγεις τέτοιου είδους περιεχόμενο, τα backlinks θα έρθουν από μόνα τους μιας και όλοι θα θέλουν να μοιράζονται, αλλά και να κάνουν αναφορές στο εξαιρετικό σου περιεχόμενο.

Μη ξεχνάς τα Social media

Η Σημασία των Social Media για την επιχείρησή σου είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο επειδή τα Social Media έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, αλλά και επειδή μπορούν να σου εξασφαλίσουν σημαντική αναγνωρισιμότητα σε ένα ευρύ κοινό.

Το χτίσιμο σχέσεων με τους followers σου είναι σημαντικό, οπότε καλό θα ήταν να εντείνεις τη δραστηριότητά σου σε αυτά τα μέσα. Τα social media, είναι ένα καλό μέσο ώστε να χτίσεις σχέσεις, μέσω post, tweets, συζητήσεων κ.ά. εξασφαλίζοντάς σου μελλοντικές αναφορές και backlinks.

Επίσης, σκέψου ότι πολλοί χρήστες του διαδικτύου δεν αναζητούν πλέον πληροφορίες για μια επιχείρηση μόνο μέσω της Google ή άλλων μηχανών αναζήτησης, αλλά στρέφονται και στα Social Media.

Στα Social Media πρέπει να είσαι ειλικρινής, δημιουργικός και να προσφέρεις ενημερωτικό περιεχόμενο σε πολλές μορφές όπως άρθρα, video κ.ά. Η συμμετοχή σου στα Social Media θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου και είναι πολύ πιθανό να κερδίσεις και backlinks.

Κυνήγησε το Guest Blogging

Το Guest Blogging έχει τη δυνατότητα να σου προσφέρει υψηλής ποιότητας backlinks.

Το σημαντικό εδώ, είναι να βρεις ιστοσελίδες που είναι θετικές στο Guest Blogging αλλά και συναφείς με το χώρο στον οποίο δραστηριοποιείσαι. Σε αυτές τις ιστοσελίδες ουσιαστικά θα γράψεις ενημερωτικό, εκπαιδευτικό αλλά και ποιοτικό περιεχόμενο.

Σημασία δεν έχει μόνο να προωθήσεις την ίδια την επιχείρηση σου αλλά και να αποκτήσεις αναγνωρισιμότητα. Το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο είναι και εδώ, καθοριστικής σημασίας.

Με το Guest Blogging θα καταφέρεις τα κάτωθι:

  • Θα σε βοηθήσει να εδραιωθείς στο χώρο που δραστηριοποιείσαι.
  • Θα αυξήσεις το traffic στην ιστοσελίδα σου.
  • Θα σου προσφέρει ποιοτικά backlinks.

Διάβασε Επίσης: 17 + 1 SEO Terms που Πρέπει να Γνωρίζεις [Infographic]


Υπόβαλλε την ιστοσελίδα σου στις μηχανές αναζήτησης

Η καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης ή αλλιώς Search Engine Submissions είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που έχεις στη διάθεσή σου, ώστε να προωθήσεις το website σου.

Πρακτικά, υποβάλλεις την ιστοσελίδα σου σε μια μηχανή αναζήτησης, όπως η Google και είναι μια εύκολη διαδικασία που θα δώσει μια ώθηση στο SEO σου.

Αυτή την ενέργεια μπορείς να την κάνεις άμεσα, για παράδειγμα μέσω του Googles Link Submission Page.

Καταχωρήσου σε Καταλόγους

Ναι, καλά διάβασες, η online καταχώρηση σου σε επαγγελματικούς καταλόγους όπως είναι ο Χρυσός Οδηγός ενισχύει το SEO σου και θα πρέπει να το θεωρείς αναπόσταστο κομμάτι της online παρουσίας σου.

Η online καταχώρηση σου σε επαγγελματικούς καταλόγους θα σε ωφελήσει στα εξής:

  • Θα σου προσφέρουν ποιοτικά backlinks.
  • H Google διαθέτει λίστα των online επαγγελματικών καταλόγων και αναγνωρίζει τη σημασία τους και την εγκυρότητά τους.
  • Ενισχύει την εγκυρότητα των στοιχείων σου η οποία αποτελεί παράγοντα που λαμβάνει υπόψη της η Google.

Επίσης, η καταχώρηση της επιχείρησής σου σε σελίδες όπως το Google My Business θα σε βοηθήσει να κερδίσεις traffic και στο website σου, αλλά και στο φυσικό κατάστημα της επιχείρησής σου. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες ενέργειες θα σε βοηθήσουν να δηλώσεις τρανταχτά, ποιος είσαι, πού βρίσκεσαι και τι κάνεις.

Οι παραπάνω 5 πρακτικές, είναι μια καλή αρχή ώστε να ξεκινήσεις, αλλά να θυμάσαι ότι είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις ώστε να βελτιώσεις το off-page SEO.

Στην περίπτωση που οι παραπάνω πρακτικές σου φαίνονται δύσκολες ή δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς και με το SEO, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Χρυσού Οδηγού μπορούν να σε καθοδηγήσουν σωστά, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία της εταιρικής ιστοσελίδας σου, για να αποκτήσεις ένα καλαίσθητο, λειτουργικό και SEO friendly website που θα βοηθήσει σημαντικά την επιχείρησή σου να αναπτυχθεί.

Παράλληλα μπορούν να σε συμβουλέψουν για όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που πρέπει να έχει μια σύγχρονη ιστοσελίδα.

Φτιάξε ένα Σύγχρονο Website

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης
και μάθε πώς πρέπει να είναι η ιστοσελίδα σου,
για να προσελκύει περισσότερους πελάτες!

Σχετικά Άρθρα:

achievements 2023
Αναδρομή στην Πορεία του Χρυσού Οδηγού για το 2023! Ένα Έτος Πρωτοπορίας και Εξέλιξης

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του Χρυσού Οδηγού το 2023. Διάβασε εδώ την πορεία μας, τις μεγάλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαμε και τα 10 καλύτερα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο blog μας.

Μαθε Περισσότερα »
Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!