6+1 Tips για την Instagram marketing στρατηγική σου

instagram marketing
Πινακας Περιεχομενων

Εισαγωγή

Εδώ και αρκετά χρόνια, η social media πλατφόρμα του Instagram έχει εξελιχθεί σε ένα πανίσχυρο εργαλείο για το digital marketing και την προβολή επιχειρήσεων. Όπως και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram είναι, πλέον, ένας βασικός τρόπος με τον οποίο μια επιχείρηση μπορεί να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό και να αναπτύξει μια ισχυρή online παρουσία.

Πώς, όμως, μπορεί να γίνει αυτό; Ποια είναι τα best practices, για να αξιοποιήσεις στο μέγιστο τις δυνατότητες της συγκεκριμένης πλατφόρμας;

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σου δώσουμε όλες εκείνες τις συμβουλές και τα tips για την Instagram marketing στρατηγική σου, ώστε νααπογειώσεις την Digital παρουσία σου!

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Συμβουλές για την Instagram marketing στρατηγική σου

1.Κατανόησε το κοινό σου

Πριν ξεκινήσεις να αναπτύσσεις τη στρατηγική σου, είναι σημαντικό να κατανοήσεις το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι. Κατανοώντας το κοινό σου στο Instagram, μπορείς να προσαρμόσεις το περιεχόμενό σου με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του.

Ως αποτέλεσμα, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις πιο σχετικό και ελκυστικό περιεχόμενο, που θα αυξήσει κατακόρυφα την αλληλεπίδραση του κοινού με το account σου!

2.Όρισε τους στόχους σου

Πριν ξεκινήσεις να δημιουργείς την Instagram στρατηγική σου, θα πρέπει να καθορίσεις τους στόχους που θέλεις να επιτύχεις μέσα από την προβολή σου στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Για παράδειγμα:

  • Αύξηση πελατών & πωλήσεων
  • Αύξηση των followers
  • Αύξηση της επισκεψιμότητας του website σου
  • Δημιουργία σχέσης με το κοινό σου

Φυσικά, οι παραπάνω στόχοι μπορεί να είναι πολλοί περισσότεροι και, ανά περιπτώσεις, να αλληλοκαλύπτονται, αλλά τις περισσότερες φορές θα πρέπει ο κύριος στόχος να είναι ένας! Έτσι, θα δημιουργήσεις στοχευμένα τις κατάλληλες στρατηγικές και θα τον πετύχεις.

Παραδείγματος χάρη: σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει άμεσα το brand awareness ή η αύξηση των πωλήσεων, θα πρέπει να επικεντρωθείς περισσότερο στα Instagram ads. Αν, όμως, στοχεύεις στην αύξηση του engagement με το κοινό σου, θα πρέπει να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μπορείς να απαντάς με ταχύτητα στα σχόλια και τα μηνύματά του!

3.Δημιούργησε ποιοτικό περιεχόμενο

Όπως λέει και το γνωστό quote, Content is King”. Φρόντισε, λοιπόν, να δημιουργείς περιεχόμενο που θα είναι ενδιαφέρον και θα προσφέρει value στο κοινό σου. Στόχος είναι να μπορείς να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που είναι σχετικές με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.

Επιπλέον, οι εικόνες είναι το κυρίαρχο στοιχείο του Instagram. Eπομένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς εικαστικά υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποίησε, γενικά, ελκυστικές εικόνες και κείμενα, που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού σου! Μην ξεχνάς πως οι χρήστες, καθημερινά, βλέπουν χιλιάδες αναρτήσεις. Γι’ αυτό, φρόντισε οι δικές σου να… ξεχωρίζουν.

Instagram tip: Μην προωθείς, διαρκώς, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. Επικεντρώσου, περισσότερο, στην αξία που μπορείς να προσφέρεις στο κοινό σου και… οι πωλήσεις θα έρθουν!

4.Χρησιμοποίησε Instagram Stories, Reels και Live

Τα Instagram Stories, τα Reels και οι Live λειτουργίες του Instagram είναι μερικά από τα πιο ισχυρά εργαλεία για να συνδεθείς, ακόμα περισσότερο, με το κοινό σου και να δημιουργήσεις μια καλύτερη επικοινωνία μαζί του.

Instagram Tip : Τα Instagram stories δεν είναι εργαλείο ανάπτυξης, αλλά αλληλεπίδρασης με τους ακόλουθούς σου. Αυτό σημαίνει πως δεν τα βλέπει νέο κοινό, αλλά συμβάλλουν στην αύξηση του engagement rate με το ήδη υπάρχον κοινό σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα stories για να μοιραστείς behind the scenes υλικό, να προωθήσεις προσφορές ή να διαφημίσεις special events.

Instagram Tip : Αυτή τη στιγμή τα Reels & τα Live βίντεο είναι το υλικό που προωθεί περισσότερο από κάθε άλλο ο αλγόριθμος του Instagram. Χρησιμοποίησέ τα όσο περισσότερο μπορείς, για να αυξήσεις την οργανική σου απήχηση.  

5.Ανάπτυξε συνεργασίες με influencers

Και δεν μιλάμε, απαραίτητα, για μεγάλους και πανάκριβους influencers. Οι micro-influencers μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση στο Instagram κοινό τους και, έτσι, να σε βοηθήσουν να αυξήσεις την προβολή της επιχείρησής σου.

Προσπάθησε να αναζητήσεις influencers που συνδέονται με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποίησε, ώστε να υπάρχει μια σύνδεση με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. Συνεργάσου μαζί τους για προωθήσεις προϊόντων και διαγωνισμών, αλλά και για να αυξήσεις την αξιοπιστία του brand σου στα μάτια των καταναλωτών.

Instagram Tip : Σε περίπτωση που δεν έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις δικό σου πρωτότυπο υλικό για το Instagram, οι influencers είναι γνωστοί για τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους να δημιουργούν εντυπωσιακό περιεχόμενο! Επομένως, μπορείς να “εκμεταλλευτείς” αυτές τις δεξιότητές τους, καθώς εκείνοι θα δημιουργήσουν για σένα εντυπωσιακό content!

6.Αξιοποίησε τη δύναμη των Instagram Ads

Τα Instagram Ads είναι, ίσως, η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να μπορέσεις να προσεγγίσεις με ταχύτητα και αποδοτικότητα ένα ευρύτερο κοινό και να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.

Άλλωστε είναι γνωστό πως, τα τελευταία χρόνια, οι Meta πλατφόρμες έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό την οργανική απήχηση των αναρτήσεων, αναγκάζοντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις να οδηγηθούν, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, στις διαφημίσεις.

Επομένως, μια πραγματικά ολοκληρωμένη digital παρουσία θα πρέπει, σίγουρα, να περιλαμβάνει διαφήμιση στο Instagram (και στο  facebook).

Αν δεν γνωρίζεις πώς να το κάνεις ή αν δεν είσαι σίγουρος για το πόσο αποδοτικές είναι οι διαφημίσεις που ήδη τρέχεις, οι εξειδικευμένοι Performance Marketeers του Χρυσού Οδηγού είναι εδώ, για να σε βοηθήσουν και να αναλάβουν τις διαφημίσεις σου στα Social Media.

7.Αλληλεπίδρασε με τους ακόλουθούς σου

Η επικοινωνία με το κοινό σου είναι το Α και το Ω για την επιτυχημένη παρουσία σου στο Instagram και, γενικότερα, στα Social Media. Απάντησε σε σχόλια και μηνύματα, ανάρτησε ερωτήσεις, ώστε να ξεκινήσεις συζητήσεις και πρόσφερε value σε κάθε post σου.

Αυτή η διαδραστικότητα θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια δυναμική κοινότητα ανθρώπων γύρω από την επιχείρησή σου και θα ενθαρρύνει τη συνεχή ανάπτυξη των followers σου.

Instagram Tip : Μην ξεχνάς πως ο αλγόριθμος του Instagram προωθεί, διαρκώς, τους λογαριασμούς που φαίνονται ενεργοί και αναπτύσσονται. Επομένως, δώσε αφορμές στους followers σου να κάνουν σχόλια, like & share! Αυτό μπορείς να το πετύχεις π.χ., κλείνοντας κάθε post σου με ένα Call to Action!

Σύνοψη

Το Instagram μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την προβολή και την ανάπτυξη της επιχείρησής σου. Ακολουθώντας τα προαναφερθέντα tips για την Instagram marketing στρατηγική σου, θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο τις δυνατότητες της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Θυμήσου να είσαι σταθερός και συνεπής στην εφαρμογή των παραπάνω πρακτικών, καθώς η σωστή Digital παρουσία μιας επιχείρησης δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος! Επομένως, απαιτείται διαρκής προσπάθεια και υπομονή.

Τέλος, μην ξεχνάς να παρακολουθείς τα αποτελέσματα, να αναλύεις τις μετρήσεις και να προσαρμόζεις την προσέγγισή σου στις ανάγκες και τις αντιδράσεις του κοινού σου.

Αν έχεις παραπάνω ερωτήσεις ή απορίες, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Χρυσού Οδηγού είναι εδώ, για να σε συμβουλέψουν και, έτσι, να πετύχεις τα βέλτιστα αποτελέσματα ως προς την digital ανάπτυξη της επιχείρησής σου.

Αναβάθμισε την Online Παρουσία σου!

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης
θα αναλύσει τις ανάγκες σου και Θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης
για την Επιχείρησή σου.

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης θα αναλύσει τις ανάγκες σου και Θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης για την Επιχείρησή σου

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!