7 Λόγοι που το WordPress είναι το καλύτερο CMS για SEO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wordpress CMS για SEO - WordPress Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου - content management system
Πινακας Περιεχομενων

Το WordPress, χρόνο με το χρόνο, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, ως το απόλυτο σύστημα διαχείρισης περιεχόμενου (CMS) για την κατασκευή ιστοσελίδων, με γνώμονα τους κανόνες του SEO. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το WordPress αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων και θεωρείται ως το καλύτερο CMS για SEO. Οι βασικότεροι είναι: ότι σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις με απλό τρόπο αλλαγές, χωρίς να έχεις τις γνώσεις ενός προγραμματιστή, οι αμέτρητες επιλογές που σου παρέχονται σε θέματα για διαφορετικά είδη ιστοσελίδας, όπως είναι τα e-shop, Blogs, portfolio ιστοσελίδες, καθώς και τα διάφορα plugins (δλδ. «έτοιμες» λειτουργίες/δυνατότητες που μπορείς να προσθέσεις στην ιστοσελίδα σου, ακόμα και για λόγους SEO).

Επιπλέον, έχεις μία δυνατή ομάδα υποστήριξης, που μπορείς να συμβουλευτείς για την κατασκευή και την υποστήριξη της ιστοσελίδας σου. Εάν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις το WordPress για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες που σου δίνει στον τομέα του SEO, διάβασε τη λίστα που ακολουθεί με τους 7 Λόγους που το WordPress είναι το καλύτερο CMS για SEO.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

 

Έχεις τη δυνατότητα να δημιουργείς permalinks φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης.

Τα permalinks είναι τα συνολικά urls που βλέπει ο χρήστης και οι μηχανές αναζήτησης, όταν πλοηγούνται στο site σου και εμφανίζονται συνήθως με τη μορφή αριθμών, εάν δεν έχουν καθοριστεί διαφορετικά από το διαχειριστή του site.

Το WordPress σού δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα φιλικό permalink προς το χρήστη, παρέχοντας διαφορετικές εναλλακτικές δομές, οι οποίες αρχίζουν από το domain name του site σου και μπορούν να περιλαμβάνουν αριθμούς, την ημέρα, τον τίτλο της υποσελίδας κ.ά. Μπορείς, επίσης, να δημιουργήσεις τη δική σου δομή για τα permalinks.

 

dimiourgeia permalinks sto wordpress

Επιπλέον, με τη χρήση κατάλληλων plugins, το WordPress μετατρέπει τους τίτλους των νέων σου δημοσιεύσεων σε seo φιλικά urls, γεγονός που βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να «κατανοήσουν» το περιεχόμενό σου και να σε εμφανίσουν ευκολότερα στις σχετικές σελίδες των αποτελεσμάτων. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

 

SEO friendly permalink
https://adsolutions.xo.gr/blog/google-tag-manager-ti-einai-pos-to-egathistas/

Wrong permalink
https://adsolutions.xo.gr/blog/?pageid=ef12468 /

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα SEO friendly permalink μπορείς να τα δεις εδώ! Σε κάθε περίπτωση, το WordPress σού δίνει έτοιμη τη δομή του πρώτου μέρους του url που αφορά στο domain κι εσύ συμπληρώνεις το δεύτερο μέρος, το slug, που πρέπει να περιλαμβάνει τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύεις με αυτή τη σελίδα.

 

Διαχειρίζεσαι εύκολα τα metadata της ιστοσελίδας σου.

Τα metadata αποτελούν αποσπάσματα του HTML κώδικα της ιστοσελίδας, τα οποία δίνουν στοιχεία στις μηχανές αναζήτησης, σχετικά με το περιεχόμενο του site και το βοηθούν να εμφανίζεται στις σχετικές αναζητήσεις των χρηστών. Θα έχεις ακούσει για το meta title και το meta description, εάν όχι, εδώ μπορείς να μάθεις τι είναι και γιατί αποτελούν βασικά στοιχεία της ιστοσελίδας σου! Μπορεί να σου ακούγονται βουνό όλα αυτά, όμως το WordPress σού δίνει τη δυνατότητα να τα συμπληρώσεις με απλό τρόπο και να έχεις τα metadata σου έτοιμα για τις μηχανές αναζήτησης. Και γι΄αυτό, λοιπόν, το WordPress αποτελεί το καλύτερο CMS για SEO.

Με το Yoast Seo ή κάποιο άλλο από τα πολλά Plugins του WordPress για SEO, μπορείς να συμπληρώσεις τα metadata του site σου με τις λέξεις-κλειδιά που θες να στοχεύσεις, εύκολα και γρήγορα. Προσθέτοντας τα metadata στο site σου, αυξάνεις τις πιθανότητες να εμφανιστείς στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της Google.

Πέρα από τα metadata, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που είναι καλό να ελέγξεις για το On-page Seo του site. Το On-page SEO αφορά όλες τις πρακτικές που εφαρμόζεις στο website σου, για να βελτιώνεις τη θέση του στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το On-page Seo στο άρθρο του adsolutions  <<Τί είναι το On-page Seo και πώς μπορείς να το βελτιώσεις;>>.

 

Μπορείς να βελτιστοποιήσεις εύκολα τις εικόνες, σύμφωνα με τις SEO πρακτικές.

Οι εικόνες είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της ιστοσελίδας τόσο για τους χρήστες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης. Η κατάλληλη χρήση τους μπορεί να σε φέρει πρώτο στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων της Google. Το WordPress σε βοηθάει να διαμορφώσεις σωστά τις εικόνες στο site σου. Πώς;

Α. Χρήση Alt text: Μπορείς εύκολα να προσθέσεις alt text στις εικόνες σου. Τα alt text αποτελούν σύντομες περιγραφές του περιεχομένου της εικόνας και περιλαμβάνονται στον κώδικα του site. Προστίθενται αυτόματα στον κώδικα της σελίδας και μπορεί να περιλαμβάνουν λέξεις-κλειδιά που θέλεις να στοχεύσεις.

Αν δεν θες να γράφεις ένα προς ένα τα alt text των εικόνων σου, τότε το WordPress σού δίνει τη δυνατότητα, με την προσθήκη Plugin, να μπαίνουν αυτόματα τα ανάλογα alt text στις εικόνες σου, σύμφωνα με το όνομά τους ή τον τίτλο της σελίδας στην οποία εμφανίζονται κ.ά.

Β. Αλλαγή του μεγέθους των εικόνων: Μπορείς να αλλάξεις εύκολα το μέγεθος της εικόνας που εισαγάγεις στο site σου. Επιπλέον, κάθε φορά που ανεβάζεις μία εικόνα, το WordPress αυτόματα δημιουργεί 3 εναλλακτικά μεγέθη της (Thumbnail, Medium, Large). Με αυτόν τον τρόπο, ανάλογα τη συσκευή (κινητή ή μη) στην οποία εμφανίζεται το site σου, προβάλλεται στο χρήστη η εικόνα στο κατάλληλο μέγεθος. Οι μικρές σε μέγεθος εικόνες βελτιώνουν την ταχύτητα της ιστοσελίδας.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά Plugins για να συμπιέσεις αυτόματα το μέγεθος του αρχικού αρχείου της εικόνας κατά την εισαγωγή της στο site σου.

 

Μπορείς να βελτιστοποιήσεις το page speed (ταχύτητα φόρτωσης) της ιστοσελίδας σου με τη χρήση Plugins.

Το page speed, δηλαδή η ταχύτητα φόρτωσης του site, είναι παράγοντας κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Το WordPress σού παρέχει δυνατότητες βελτίωσης της ταχύτητας του site σου, με την προσθήκη plugins που σου προσφέρουν τις παρακάτω δυνατότητες:

  1. Βελτιστοποίηση του μεγέθους των αρχείων που ανεβάζεις στο site σου (Image & PDF Compression).
  2. Ελαχιστοποίηση αρχείων HTML, JavaScript και CSS.
  3. Χρήση Cache Σελίδων για τη γρηγορότερη απόδοση της ιστοσελίδας σου στο χρήστη.
  4. Χρήση CDN για στατικά αρχεία του site σου, όπως οι εικόνες.

Μερικά από αυτά τα Plugins είναι: WP Rocket, WP Super Cache, W3 Total Cache, Smush, JetPack.

 

Η ιστοσελίδα σου είναι φιλική προς κινητές συσκευές.

Τα κινητά έχουν γίνει απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινότητά μας. Οι χρήστες επιλέγουν να χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για τις αναζητήσεις τους, με αποτέλεσμα η Google να έχει θέσει ως βασικό παράγοντα κατάταξης των ιστοσελίδων την ορθή προσαρμογή τους στα κινητά. Τα θέματα στο WordPress είναι ήδη φιλικά προς κινητές συσκευές κι έτσι γλιτώνεις έξτρα κόπο και κόστος, για να κάνει την ιστοσελίδα σου mobile friendly. Μπορείς να τεστάρεις εδώ το αν είναι mobile friendly η ιστοσελίδα σου με το εργαλείο της google.

 

Μπορείς να διαμοιράσεις εύκολα το περιεχόμενο του site σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι απαραίτητο εργαλείο προώθησης ενός επαγγελματία ή μίας επιχείρησης. Το WordPress σού δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις τους λογαριασμούς σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με το website σου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να μοιράζεσαι εύκολα και γρήγορα το νέο περιεχόμενο της σελίδας σου με τους ακόλουθούς σου.

Μπορείς, ακόμη, να τοποθετήσεις στην ιστοσελίδα σου social media feed με τις τελευταίες σου ενημερώσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, οι χρήστες της σελίδας σου μπορούν, εύκολα και γρήγορα, να διαμοιραστούν το περιεχόμενό της στα δικά τους προφίλ. Η Google θα αξιολογήσει θετικά το site σου, εάν δει ότι οι χρήστες μοιράζονται το περιεχόμενό του στα social media.

 

Διαθέτει plugins ειδικά για SEO.

Το SEO είναι περίπλοκο και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις για να το εφαρμόσεις σωστά σε μία ιστοσελίδα. Με το WordPress, το καλύτερο CMS για SEO, μπορείς να υλοποιήσεις ένα μεγάλο μέρος των τεχνικών SEO με την προσθήκη εξειδικευμένων Plugins. Τα συγκεκριμένα plugins σού παρέχουν επιλογές βελτίωσης των στοιχείων που επηρεάζουν το SEO του website σου, άρα και τη θέση εμφάνισής του στα αποτελέσματα αναζήτησης. Διάβασε παρακάτω κάποια απ’ αυτά!

 • Yoast Seo plugin: Με την εγκατάστασή του στην ιστοσελίδα σου μπορείς εύκολα να διαμορφώσεις το κείμενό σου, σύμφωνα με τους κανόνες SEO, και να στοχεύσεις στις λέξεις-κλειδιά που θέλεις. Επιπλέον, σου επιτρέπει να προσθέσεις τα meta tag που χρειάζεσαι, για να πληροφορήσεις τις μηχανές αναζήτησης για το περιεχόμενο του site σου και να διαμορφώσεις τον τρόπο με τον οποίο διαμοιράζεται κάθε σελίδα ή άρθρο του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ακόμη, μπορείς να δημιουργήσεις και να διαμορφώσεις εύκολα το XML sitemap της ιστοσελίδας σου και να δηλώσεις τα canonical urls.

 

 • Rank Math: Αν και εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, το συγκεκριμένο Plugin σού δίνει τις ίδιες δυνατότητες με το Yoast Seo και φαίνεται να αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Επιπλέον, σου προτείνει εναλλακτικά focus keywords, μπορείς να ορίσεις εύκολα τα structured data στο site σου, να παρακολουθείς τις σελίδες 404 κ.ά.

 

 • Google Xml Site maps plugin: Τα XML Site maps βοηθούν στη σωστή διαμόρφωση της δομής του website σου. Με την κατάλληλη δομή, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας διαβάζεται ευκολότερα από τις μηχανές αναζήτησης. Ακόμη, ειδοποιούν τη μηχανή αναζήτησης όταν προστίθεται νέο περιεχόμενο στο website σου.

 

 • Broken Link Checker: Με την προσθήκη του, μπορείς να ενημερώνεσαι για όλα τα «σπασμένα» Links (εσωτερικά και εξωτερικά) της ιστοσελίδας σου (links που οδηγούν σε 404). Οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν την ύπαρξη πολλών “σπασμένων” links ως ένδειξη κακής ποιότητας μιας ιστοσελίδας και αποφεύγουν την ανάδειξή της στα αποτελέσματα τους.

Τώρα που γνωρίζεις γιατί το WordPress είναι το καλύτερο CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου) για SEO, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χτίσεις την ιστοσελίδα σου πάνω σ’ αυτή την πλατφόρμα.

Μπορείς να αποκτήσεις τη δική σου WordPress ιστοσελίδα, με SEO friendly plugins στη στιγμή! Η έμπειρη ομάδα του Χρυσού Οδηγού αναλαμβάνει τη διαδικασία της δημιουργίας Seo Friendly Ιστοσελίδας και φέρνει τους πελάτες στην πόρτα σου!

Φτιάξε ένα Σύγχρονο Website

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης
και μάθε πώς πρέπει να είναι η ιστοσελίδα σου,
για να προσελκύει περισσότερους πελάτες!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Σχετικά Άρθρα:

eshop
8+1 SEO Συμβουλές για Eshop: Νέος Οδηγός 2022

Οι SEO πρακτικές χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, όμως μπορούν να αυξήσουν σταθερά την επισκεψιμότητα του website σου. Διάβασε τις SEO συμβουλές για κάθε Eshop και δες το site να «σκαρφαλώνει» στα αποτελέσματα της Google.

Μαθε Περισσότερα »
first-party-data-cookies-ti-einai
 Τί είναι τα First Party Data; Η σημαντικότερη Τάση της χρονιάς!

Έχεις ακούσει για τα First Part Data ή αλλιώς Cookies; Έρχεται το τέλος των Third Party Data και αυτό θα φέρει πρωτοφανείς αλλαγές στην συλλογή δεδομένων. Ενημερώσου για το πως λειτουργούν και πως θα προετοιμαστείς για έναν Cookieless κόσμο!

Μαθε Περισσότερα »
Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!