Δημιούργησε τo Site σου σε 4 Απλά Βήματα

Δημιουργία site - κατασκευή ιστοσελίδας - μόνος μου
Πινακας Περιεχομενων

Έχεις θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικού σου site, αλλά αισθάνεσαι ότι έχεις χαθεί και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου; Σου προτείνω να καθίσεις κάπου αναπαυτικά, να χαλαρώσεις και να διαβάσεις αυτό το άρθρο, το οποίο θα σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη την προσπάθειά σου!

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης, όπως είναι το Google & το Bing, ως ένα κύριο μέσο για την αναζήτηση πληροφοριών, προϊόντων και υπηρεσιών στο διαδίκτυο.

Κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας (όπως πρόκειται να γίνεις και εσύ), θέλει το website του να έχει πολλές εμφανίσεις στις λίστες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, ώστε να αυξηθεί η προσβασιμότητα των χρηστών σε αυτό.

Αυτό, λοιπόν, είναι το τελικό αποτέλεσμα που θέλεις, εύλογα, να πετύχεις και εσύ. Αλλά, πρώτα, πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά και απαραίτητα, τα οποία θα σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις το site σου. 

Τα Πρώτα Βήματα για τη Δημιουργία του Δικού σου Site

Να βρεις ένα Domain Name & Hosting

Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνεις, για να ξεκινήσεις, είναι:

  • Να βρεις ένα Domain Name, δηλαδή μια διεύθυνση που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες σου για να έρθουν στο site σου (π.χ. www.xo.gr).
  • Να εξασφαλίσεις το Hosting, δηλαδή την υπηρεσία που θα σου εξασφαλίσει τη σύνδεση του website σου με το διαδίκτυο.

Κάθε φορά που κάποιος εισαγάγει το domain name που έχεις επιλέξει σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, όπως για παράδειγμα στο Google, τότε αυτό θα μεταφέρει το περιεχόμενο του site σου από το hosting που το φιλοξενεί.

*Να θυμάσαι ότι η κατοχύρωση ενός Domain Name είναι κομβικής σημασίας και, σίγουρα, δεν θα ήθελες κάποιος άλλος να κατοχυρώσει την ιδέα σου, πριν από εσένα.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Να Επιλέξεις μια Πλατφόρμα Δημιουργίας Site

Μια Πλατφόρμα Δημιουργίας Site είναι, στην ουσία, ένα λογισμικό που θα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το website σου. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα και όλες έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία, αλλά το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το WordPress, και όχι άδικα.

Το WordPress είναι ένα Content Management System και είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα κατασκευής website, μιας και είναι, με ποσοστό 28%, η κινητήριος δύναμη του παγκόσμιου ιστού.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι εύκολη στη χρήση, αξιόπιστη, προσφέρει χιλιάδες λειτουργίες (plugins) και είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης.

Να Επιλέξεις ένα Website Template

Ένα Website Template είναι ένα προκατασκευασμένο Website, το οποίο σου δίνει, στην ουσία, μια πρόταση για το πώς μπορεί να μοιάζει το site σου, εάν το επιλέξεις.

Η επιλογή ενός καλά σχεδιασμένου template μπορεί να σου γλυτώσει χρόνο και χρήματα. Βέβαια, η επιλογή του σωστού ή λάθους template είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσεις ο ίδιος, διότι υπόκειται σε πολλαπλά κριτήρια, όπως:

α) το λειτουργικό, δηλαδή αν μπορεί το template που θα επιλέξεις να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου (π.χ. εάν θέλεις να δημιουργήσεις ένα e-shop, θα πρέπει να επιλέξεις ένα template που να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία).

β) το εικαστικό, δηλαδή αν το συγκεκριμένο template εκφράζει τη φιλοσοφία του brand σου κ.ά. Υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα template που μπορείς να δεις, να επεξεργαστείς και να επιλέξεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και κάνε τη σωστή επιλογή.

Να Παραγάγεις Πρωτότυπο Περιεχόμενο

Όλοι έχουμε ακούσει την περίφημη έκφραση “το περιεχόμενο είναι βασιλιάς”. Και είναι αλήθεια, διότι οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν το περιεχόμενο και, πιο συγκεκριμένα, το πρωτότυπο περιεχόμενο.

Κατά τη δημιουργία, λοιπόν, του site σου, διάγραψε τελείως από το μυαλό σου το να επισκεφτείς άλλες ιστοσελίδες και να πάρεις περιεχόμενο από εκεί, διότι η «αστυνομία» των websites, δηλαδή οι μηχανές αναζήτησης, θα το ανακαλύψουν πολύ εύκολα και τα αποτελέσματα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα.

Εστίασε στη δημιουργία πρωτότυπου, σημαντικού και σχετικού ως προς το αντικείμενό σου περιεχομένου, ώστε να προσελκύσεις και να διατήρησεις τους χρήστες στην ιστοσελίδα σου και, κατά συνέπεια, γύρω από το brand σου.

Η δημιουργία του site σου γίνεται για να προωθήσεις το δικό σου brand και τα δικά σου προϊόντα ή υπηρεσίες, επομένως προσπάθησε να αποτυπώσεις το δικό σου storytelling. Η ποιότητα του περιεχομένου στην ιστοσελίδα σου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της προσπάθειάς σου.

Κάπου εδώ, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς και με το SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization, το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία σου στο διαδίκτυο.

Ο στόχος για τον οποίο δημιουργείς site είναι για να μπορείς να εμφανίζεσαι ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, όταν ένας χρήστης ψάχνει για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που παρέχει η ιστοσελίδα σου. Σωστά; Αυτό θα το πετύχεις μέσω του SEO.

Όσο καλά σχεδιασμένη, με πλούσιο περιεχόμενο και να είναι η ιστοσελίδα σου, χωρίς SEO δεν θα πας μακριά. Πρέπει να δημιουργήσεις για το site σου περιεχόμενο ελκυστικό στις μηχανές αναζήτησης, καθώς επίσης να διασφαλίσεις ότι ο ιστότοπός σου συμμορφώνεται με τις βέλτιστες πρακτικές των μηχανών αναζήτησης.

Αν κι εσύ σκέφτεσαι ότι έφτασε η ώρα για τη δημιουργία του δικού σου site και χρειάζεσαι καθοδήγηση, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Χρυσού Οδηγού είναι στη διάθεσή σου, για να σε ενημερώσουν για όλα!

Ο Χρυσός Οδηγός, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία της εταιρικής ιστοσελίδας σου, μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα καλαίσθητο, λειτουργικό και αποδοτικό website, που θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου.

[elementor-template id=”1

Σχετικά Άρθρα:

achievements 2023
Αναδρομή στην Πορεία του Χρυσού Οδηγού για το 2023! Ένα Έτος Πρωτοπορίας και Εξέλιξης

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του Χρυσού Οδηγού το 2023. Διάβασε εδώ την πορεία μας, τις μεγάλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαμε και τα 10 καλύτερα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο blog μας.

Μαθε Περισσότερα »
Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!