On Page SEO Πρακτικές: Πώς θα βελτιώσεις το Website σου

on-page seo πρακτικες - βελτίωση website
Πινακας Περιεχομενων

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης και η εφαρμογή κατάλληλων On Page SEO πρακτικών είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία του website σου, και κατά συνέπεια της ίδιας της επιχείρησής σου.

Μην ξεχνάς, πως οι χρήστες του διαδικτύου θέλουν άμεσα, εύκολα και ποιοτικά αποτελέσματα όταν αναζητούν κάτι στο διαδίκτυο.

Εάν, λοιπόν θέλεις να εμφανίζεσαι ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και να αυξήσεις τις πιθανότητες να σε βρουν οι χρήστες, τότε διάβασε τις παρακάτω On Page SEO πρακτικές και εκτόξευσε την απόδοση της ιστοσελίδας σου.

Το SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization είναι ένα εργαλείο που έχεις στη διάθεσή σου, το οποίο θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη κατάταξη του website σου στις μηχανές αναζήτησης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εύρεσής του από τους χρήστες του διαδικτύου.

Το SEO με απλά λόγια θα ενισχύσει τη διαδικτυακή σου παρουσία.

Κάθε SEO πρακτική που εφαρμόζεις επικεντρώνεται σε ένα και μόνο στόχο, στη βελτίωση της κατάταξης του website σου στις μηχανές αναζήτησης.

Να εμφανίζεσαι δηλαδή, όσο πιο ψηλά γίνεται και να κερδίσεις μια θέση στη πολυπόθητη πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης όπως είναι η Google.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες SEO, το On Page SEO και το Off Page SEO. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε μόνο για On Page SEO.

Η σημασία του On Page SEO

Το On Page SEO έχει να κάνει με τα “συστατικά” του δικού σου website, και κατά συνέπεια είναι κάτι το οποίο μπορείς να ελέγξεις.

Όταν αναφερόμαστε σε On Page SEO, εννοούμε εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις στο website σου, προκειμένου να βελτιώσεις τη κατάταξή σου στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Περιλαμβάνει τεχνικές ρυθμίσεις, βελτιστοποίηση κειμένων, εύρεση των ιδανικών keywords κ.α. Βελτιώνοντας το On Page SEO, βελτιώνεις τη ποιότητα του Website σου, και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο από τις μηχανές αναζήτησης.

Θα πρέπει να κάνεις το website σου κατανοητό και για τις μηχανές αναζήτησης αλλά ταυτόχρονα και για τους χρήστες του διαδικτύου. Παρακάτω παρατίθενται κάποιες από τις On Page SEO πρακτικές που θα σε βοηθήσουν σε αυτή σου τη προσπάθεια.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

On Page SEO Πρακτικές

Βάλε Λέξεις Κλειδιά στο Τίτλο

Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά στο τίτλο της σελίδας σου και αυτά θα σου προσφέρουν μια σημαντική ώθηση ως προς τη κατάταξή σου στις μηχανές αναζήτησης. Κάνε την έρευνά σου για τις λέξεις κλειδιά και αξιοποίησε το Google Keyword Planner της Google.

Τοποθέτησε Λέξεις Κλειδιά στο H1 Tag

Χρησιμοποίησε εκείνες τις λέξεις κλειδιά στο H1 tag της σελίδας σου, οι οποίες να υποδηλώνουν περιγραφικά το πραγματικό περιεχόμενό της. Να θυμάσαι, να χρησιμοποιείς μόνο ένα H1 tag σε κάθε σελίδα.

Πρόσθεσε Λέξεις Κλειδιά στα H2 & H3 Tag

Τα H2, H3 είναι οι υπόλοιποι τίτλοι της σελίδας σου, οι οποίοι είναι εξίσου σημαντικοί με το H1 tag. Φρόντισε να τους εκμεταλλευτείς έξυπνα και να προσθέσεις λέξεις κλειδιά και σε αυτούς.

Πρόσεξε τη Δομή των URL σου

Φρόντισε τα URL των σελίδων σου να είναι μικρά σε μέγεθος, να περιλαμβάνουν λέξεις κλειδιά και να είναι εύκολα στην κατανόηση τους. Σημαντικό είναι να μη ξεχνάς να τα γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες.


Διάβασε Επίσης: 17 + 1 SEO Terms που Πρέπει να Γνωρίζεις [Infographic]


Εμπλούτισε τα Κείμενά σου με Λέξεις Κλειδιά

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς λέξεις κλειδιά μέσα στο περιεχόμενο των κειμένων. Η τοποθέτησή τους στις πρώτες 100 λέξεις είναι μια έξυπνη κίνηση. Όμως, σε αυτό το σημείο να θυμάσαι ότι η υπερβολική χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα.

Εκμεταλλεύσου τα Meta Tags

Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά, σχετικά με το περιεχόμενο της σελίδας σου, αλλά πρόσεξε να μην το παρακάνεις. Εδώ χρησιμοποίησε συνώνυμες λέξεις με τις λέξεις κλειδιά, σχετικές πάντα με το περιεχόμενο της σελίδας σου.

Μη ξεχνάς τα Meta Description

Κάθε σελίδα πρέπει να έχει και μια περιγραφή, οπότε καλό είναι να μη ξεχνάς να την προσθέτεις στα Meta Description των σελίδων σου. Και σε αυτό το σημείο προσπάθησε να συμπεριλάβεις λέξεις κλειδιά διότι οι μηχανές αναζήτησης τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους.

Βελτιστοποίησε τις Εικόνες σου

Βελτιστοποίησε τις εικόνες σου, δίνοντάς τους όνομα αρχείου, alt text, τίτλο & περιγραφή. Να θυμάσαι ότι οι μηχανές αναζήτησης δε μπορούν να κατανοήσουν εικόνες παρά μόνο κείμενο.

Αξιοποίησε Εσωτερικούς & Εξωτερικούς Συνδέσμους

Προσπάθησε, όπου και όταν είναι δυνατόν, να χρησιμοποιείς εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους που θα παραπέμπουν σε άλλες συναφείς σελίδες του website σου και σε άλλα website αντίστοιχα.

Όσον αφορά τους εσωτερικούς συνδέσμους, είναι μια έξυπνη κίνηση που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σαν ένα απλό call to action ώστε να οδηγήσεις τους χρήστες και σε άλλες σελίδες σου. Για τους εξωτερικούς συνδέσμους προσπάθησε να χρησιμοποιείς αξιόπιστους προορισμούς σχετικούς πάντα με το περιεχόμενο της σελίδας σου.

Οι παραπάνω On Page SEO πρακτικές, είναι μια καλή αρχή ώστε να ξεκινήσεις, αλλά να θυμάσαι ότι είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις ώστε να βελτιώσεις το website σου. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Χρυσού Οδηγού, μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτή σου τη προσπάθεια μέσω των SEO ενεργειών που περιλαμβάνονται εξ ορισμού στα πακέτα ανάπτυξης νέων ιστοσελίδων.

Φτιάξε ένα Σύγχρονο Website

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης
και μάθε πώς πρέπει να είναι η ιστοσελίδα σου,
για να προσελκύει περισσότερους πελάτες!









Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!