Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων: Νέα Επιδότηση 2022

ψηφιακοσ-μετασχηματισμοοσ-επιχειρησεων-νεα-επιδοτηση
Πινακας Περιεχομενων

Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια πανδημίας, η ανάγκη των επιχειρήσεων για ψηφιακό μετασχηματισμό και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, έχει γίνει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως το 42% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζει ελλείψεις σε βασικές ψηφιακές δεξιότητες, τότε σίγουρα ήρθε η στιγμή που όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μιλάνε για «Ψηφιακό Μετασχηματισμό» και «Εκσυγχρονισμό των διαδικασιών».

Πώς όμως θα επιτευχθεί αυτό και ποια εργαλεία υπάρχουν;

Τι είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός;

Τι σημαίνει λοιπόν ψηφιακός μετασχηματισμός ή αλλιώς digital transformation για μία επιχείρηση;

Σαν ορισμό θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς μίας επιχείρησης, με σκοπό να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας της και να μπορέσει να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους πελάτες της.

Με πιο απλά λόγια, μία επιχείρηση θα πρέπει να αλλάξει την οργανωτική της κουλτούρα, προκειμένου να ανταπεξέλθει καλύτερα στις ανάγκες τις αγοράς και το συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η αλήθεια είναι πως σε πρώτο άκουσμα μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά με τα κατάλληλα εργαλεία και τους σωστούς συνεργάτες δίπλα σου, όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει.

ψηφιακοσ_μετασχηματισμοσ_στην_Ελλαδα

Νέα Επιδότηση

Σε ποιους απευθύνεται;

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής, εμπορικής και διοικητικής τους λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν, χωρίζονται σε τρείς τομείς ανάλογα με τις ανάγκες και τον κλάδο της εκάστοτε επιχείρησης και θα αφορούν τεχνολογίες ή υπηρεσίες που προωθούν την ψηφιοποίησή τους.

Πώς λειτουργεί και Ποιες ενέργειες επιδοτούνται;

Τη  Δευτέρα 27 Ιουνίου τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Η συγκεκριμένη δράση κατανέμεται σε 3 επιμέρους προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων:

Πρόγραμμα 1 – Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ

Το ύψος του συγκεκριμένου προγράμματος ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ και παρέχει επιταγές – vouchers, με σκοπό την απόκτηση νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών. Απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας.

Πρόγραμμα 2 – Ανάπτυξη Ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών

Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 100 εκατ. Ευρώ και περιλαμβάνει ψηφιακές επενδύσεις, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ύψους από 200.000 έως 2 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών cloud.

Πρόγραμμα 3 – Ψηφιακές συναλλαγές

Το ύψος του προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχεται στα 165 εκατ. ευρώ , με σκοπό την υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, που υποστηρίζουν τις διαδικασίες τιμολόγησης, έκδοσης διακίνησης φορολογικών παραστατικών και διενέργειας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Που ωφελεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός; – Τον χρειάζεσαι;

Εν έτη 2022, χαρακτηριστικά όπως η ευελιξία και η ταχύτητα της επιχείρησής σου αποτελούν το Α και το Ω για την ανάπτυξή της.

Άλλωστε, το αγοραστικό κοινό είναι πιο απαιτητικό από ποτέ. Επομένως, ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών και εξωτερικών διαδικασιών, μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει!

Πώς θα επωφεληθείς λοιπόν μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό;

  • Θα μπορέσεις να βελτιώσεις την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σου, καλύπτοντας περισσότερες ανάγκες των πελατών σου (π.χ. καλύτερη εξυπηρέτηση). Ως αποτέλεσμα, θα αποκτήσεις προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού, ενώ θα δημιουργήσεις ευκαιρίες για νέες συνεργασίες.
  • Μέσω της βελτίωσης των διαδικασιών σου, θα επιτύχεις αύξηση της αποτελεσματικότητας/παραγωγικότητας. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο θα εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα, αλλά θα μειώσεις και τα κόστη λειτουργίας σου.

Μην ξεχνάς πως πλέον το ψηφιακό περιβάλλον και το φυσικό κατάστημα μιας επιχείρησης θα πρέπει να λειτουργούν ως ένα. Δες αναλυτικά πώς τα φυσικά καταστήματα αγκαλιάζουν το digital περιβάλλον.

Πώς να τον αξιοποιήσεις για την επιχείρησή σου

Σε κάθε πρόκληση θα πρέπει να κοιτάμε τα θετικά.

Η μετά COVID εποχή, αποτελεί μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για επανασχεδιασμό και απλοποίηση των διαδικασιών της επιχείρησής σου.

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, εφαρμόζεις νέες πρακτικές που θα δημιουργήσουν ένα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου.

Αναλυτικότερα, θα επιτύχεις:

  • Βελτίωση της επικοινωνίας με τους πελάτες και δημιουργία καλύτερων σχέσεων με τους συνεργάτες.
  • Αυτοματοποιημένη ανάλυση δεδομένων και οργάνωση της πληροφορίας με βάση πρότυπα ποιότητας.
  • Ταχύτερη εκπαίδευση του προσωπικού και πιο αποδοτικός καταμερισμός εργασιών.
  • Καλύτερη οργάνωση πληροφοριών και διαχείριση καταστάσεων (π.χ. άμεσο feedback από πελάτες, αξιολόγηση των στόχων της επιχείρησης κ.ά.)

Σύνοψη

Όπως γνωρίζουμε, οι επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια κλήθηκαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για να μπορέσουν να μετατρέψουν τη νέα κρίση σε ευκαιρία.

Έπειτα από την επιδότηση του ΕΣΠΑ για δημιουργία e-shop, έχει έρθει η στιγμή που οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό ή τουλάχιστον το ξεκίνημα του ταξιδιού προς αυτό τον προορισμό.

Πρωτοπόρησε στην αγορά και κατέκτησε την κορυφή στον τομέα σου, με καινούρια, τεχνολογικά αναβαθμισμένα προϊόντα/υπηρεσίες.

Φέρε πιο κοντά τους πελάτες σου, εκσυγχρόνισε τις διαδικασίες και ενδυνάμωσε τους υπαλλήλους σου. Τώρα είναι η ώρα που μπορείς να πας τον οργανισμό σου στο επόμενο επίπεδο!

Αναβάθμισε την Online Παρουσία σου!

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης
θα αναλύσει τις ανάγκες σου και Θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης
για την Επιχείρησή σου.

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης θα αναλύσει τις ανάγκες σου και Θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης για την Επιχείρησή σου

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!