Η Σημασία των Social Media για την Online παρουσία της Επιχείρησής σου

Social Media online επιχείρησης
Πινακας Περιεχομενων

Το πρώτο βήμα για την on line παρουσία της επιχείρησης σου το πραγματοποίησες, κατασκευάζοντας το εταιρικό website σου, το οποίο εμπλούτισες με πλούσιο περιεχόμενο και, ακολουθώντας τις βασικές αρχές του SEO, περιμένεις πλέον να… κατακλύσουν την ιστοσελίδα σου χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου! Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή, αλλά δεν αρκεί για να σε βρίσκουν ολοένα και περισσότεροι χρήστες. Εάν, λοιπόν, αναζητάς έναν καλό και οικονομικό τρόπο για να αυξήσεις το traffic της ιστοσελίδας σου και, τότε αυτός είναι το «μεγαθήριο» που ονομάζεται Social Media, για την επιχείρηση σου.

Τα Social Media είναι ένα κανάλι του μάρκετινγκ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς όφελος της επιχείρησής σου. Μέσω των Social Media, μπορείς να αλληλεπιδράς με υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες σου, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σου, αλλά και τις πωλήσεις σου!

Τα Social Media έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά των καταναλωτών, κάνοντάς τους πιο ισχυρούς και δύσκολους στο να επηρεασθούν, να πεισθούν και να διατηρηθούν ως καταναλωτές. Έχουν καταστήσει τους καταναλωτές πιο εξελιγμένους, αναπτύσσοντας νέες τακτικές αναζήτησης, αξιολόγησης, επιλογής και αγοράς αγαθών και υπηρεσιών.

Τα Social Media έχουν αναδειχθεί ως ένα κυρίαρχο κανάλι διαδικτυακής επικοινωνίας, μέσω του οποίου οι καταναλωτές μαθαίνουν και μοιράζονται πληροφορίες, αλληλεπιδρώντας με τα brands που τους ενδιαφέρουν (όπως είναι η επιχείρησή σου). Έτσι, θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την αναγνωρισιμότητα του brand σου, αλλά και την εξυπηρέτηση που προσφέρεις στους πελάτες σου.

Και επειδή τα νούμερα δίνουν άλλη οπτική στα πράγματα, αξίζει να σημειωθεί ότι ¹οι ενεργοί χρήστες, παγκοσμίως, στα Social Media είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια, με το Facebook να κυριαρχεί με 1,97 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Δεν νομίζεις;

Εάν, λοιπόν, έχεις μικρό προϋπολογισμό και η σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή σου, τότε η παρουσία σου στα Social Media, αλλά και οι καμπάνιες που θα δημιουργήσεις εκεί φαίνονται ως μια πολύ καλή κίνηση.

Παρακάτω, παρατίθενται μερικοί καλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκεφθείς, σοβαρά, το να αποκτήσεις παρουσία στα Social Media της επιχείρησης σου:

  • Θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις το traffic της ιστοσελίδας σου.
  • Θα  συνεισφέρουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησής σου.
  • Θα βελτιώσουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης.
  • Μπορείς να αλληλεπιδράς με υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες σου σε διάφορες πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Instagram, το Pinterest κ.ά.
  • Είναι ένα μέσο διαφήμισης που θα σε βοηθήσει να προβάλλεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου με οικονομικό τρόπο.
  • Μπορείς να στοχεύσεις στο κοινό στο οποίο θέλεις να διαφημιστείς π.χ. γεωγραφικά, ηλικιακά κ.λπ.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Social Media Επιχείρησης & Online Παρουσία

Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσεις πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τα Social Media

Έχεις ξεκάθαρους στόχους για το τι θέλεις να πετύχεις;

Προσπάθησε να έχεις μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική για το τι θέλεις να πετύχεις στα Social Media και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις προς όφελος της επιχείρησής σου. Θέλεις να αυξήσεις την αναγνωρισιμότητα του brand σου; Θέλεις να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου; Κάτι άλλο ίσως;  Αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να έχεις απαντήσει, πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τα Social Media της επιχείρησης.

Είναι user friendly η ιστοσελίδα σου;

Η ιστοσελίδα σου θα λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα, που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών σου. Εάν έχεις μια πολύ καλή παρουσία στα social media, τότε οι χρήστες αναμένουν να τους προσφέρεις μια αντίστοιχη εμπειρία και στην ιστοσελίδα σου. Το ότι ξεκινάς να ασχολείσαι με τα social media για μία επιχείρηση δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσεις το website σου.

Πώς θέλεις να σε θυμούνται οι χρήστες;

Η εταιρική σου σελίδα στα Social Media αντιπροσωπεύει την ίδια σου την εταιρεία. Θα πρέπει, λοιπόν, να τη φροντίζεις με τον ίδιο ζήλο που φροντίζεις και την επιχείρησή σου. Η εικόνα που θα παρουσιάσεις στα Social Media είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία σου στο διαδίκτυο. Ξέχασε τις αυτοματοποιημένες απαντήσεις και προσπάθησε στα posts σου, αλλά και στα μηνύματα που δέχεσαι να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο και, προπάντων, να μην αγνοείς σχόλια και μηνύματα των χρηστών.

Πώς θέλεις να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό;

Προσπάθησε να δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το οποίο θα ανανεώνεις τακτικά και το οποίο θα προσελκύει την προσοχή και θα ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση με τους χρήστες, ώστε να το αναπαράγουν και, τελικά, να εξαπλώνεται στο κόσμο των Social Media, από χρήστη σε χρήστη. Υπάρχουν πολλές μορφές περιεχομένου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όπως, άρθρα, εικόνες, βίντεο κ.ά. Μην ξεχνάς να επιδιώκεις κάθε μορφή αλληλεπίδρασης με τους followers σου!

Τα Social Media για κάθε επιχείρηση χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και στρατηγική, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αναγνωρισιμότητα ενός brand και η αφοσίωση των καταναλωτών σε αυτό. Θυμήσου να είσαι ειλικρινής στην επικοινωνία σου με τους χρήστες και να μην προσπαθείς να χειραγωγήσεις την εικόνα της επιχείρησής σου.

¹Πηγή: www.statista.com

Προσέλκυσε πελάτες μέσω Facebook Ads

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης
θα αναλύσει τις ανάγκες σου και να προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης
για την Επιχείρησή σου.

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!