Επαγγελματικός λογαριασμός Viber και νέες δυνατότητες. Γιατί τον χρειάζεται η επιχείρησή σου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Πινακας Περιεχομενων

Εισαγωγή

Οι εποχές αλλάζουν και, μαζί τους, αλλάζει ο τρόπος που επικοινωνούμε με τους πελάτες μας. Η ψηφιακή επανάσταση έχει ανοίξει νέους δρόμους στην επικοινωνία των επιχειρήσεων με το κοινό τους και, στο πλαίσιο αυτό, μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις είναι η συνεργασία του Χρυσού Οδηγού με το Viber!

Η παρουσία του Viber στην αγορά των smartphones στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακή, καθώς κατέχει ένα εκπληκτικό ποσοστό της τάξης του 91%. Αυτό το ευρείας κλίμακας κοινό των χρηστών του Viber αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν εξατομικευμένες εμπειρίες στους πελάτες τους.

Το Viber κι ο Χρυσός Οδηγός σού προσφέρουν την ευκαιρία να το κάνεις αυτό, δίνοντας στην επιχείρησή σου τα εργαλεία που χρειάζεσαι, για να ξεχωρίσεις στον ψηφιακό χώρο!

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Τι είναι ένας επαγγελματικός λογαριασμός στο Viber

Το Viber διαθέτει μια υπηρεσία που ονομάζεται “Viber Business Suite”, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν επαγγελματικούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα του. Ο επαγγελματικός λογαριασμός Viber επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν με τους πελάτες τους μέσω μηνυμάτων, φωνητικών κλήσεων και άλλων διαθέσιμων λειτουργιών του Viber.

Οι βασικές δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματικού λογαριασμού Viber περιλαμβάνουν:

Επικοινωνία με τους πελάτες: Μπορείς να επικοινωνείς με τους πελάτες σου μέσω μηνυμάτων κειμένου και τηλεφωνικών κλήσεων.

Ενημερώσεις και προσφορές: Μπορείς να στέλνεις ενημερώσεις, προσφορές, ανακοινώσεις και άλλα στους πελάτες σου, μέσω του Viber.

Υποστήριξη πελατών: Μπορείς να παρέχεις υποστήριξη πελατών μέσω του Viber, απαντώντας σε ερωτήσεις τους και αντιμετωπίζοντας, έτσι, προβλήματα που μπορεί να έχουν.

Προσαρμογή μηνυμάτων: Μπορείς να προσαρμόσεις τα μηνύματά σου, με στόχο να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πελατών σου.

Βήματα για τη δημιουργία ενός επαγγελματικού λογαριασμού

Για να δημιουργήσεις έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Viber, ακολουθήσε τα παρακάτω βήματα:

#1 Κατεβάσε την εφαρμογή Viber: Αν δεν έχεις ήδη την εφαρμογή Viber στη συσκευή σου, κατέβασέ την από το App Store (για συσκευές iOS) ή το Google Play Store (για συσκευές Android).

#2 Εγκατάσταση και Εγγραφή: Εγκατάστησε την εφαρμογή και ακολούθησε τις οδηγίες, για να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό Viber. Θα χρειαστεί να εισαγάγεις τον αριθμό τηλεφώνου σου, για να λάβεις έναν κωδικό επαλήθευσης.

#3 Σύνδεση στο λογαριασμό σου: Αφού εγγραφείς, συνδέσου στο λογαριασμό σου στο Viber, χρησιμοποιώντας τον κωδικό επαλήθευσης που έλαβες μέσω SMS.

#4 Δημιουργία Επαγγελματικού Λογαριασμού (Viber Business Account):

  • Άνοιξε το Viber και πήγαινε στις ρυθμίσεις (Settings).
  • Επίλεξε την επιλογή “Account.”
  • Επίλεξε “Viber Business Account” ή κάτι αντίστοιχο, ανάλογα με την έκδοση της εφαρμογής.
  • Ακολουθήσε τις οδηγίες, για να δημιουργήσεις τον επαγγελματικό λογαριασμό σου. Θα χρειαστεί να παρέχεις πληροφορίες για την επιχείρησή σου και να ακολουθήσεις τις οδηγίες για την επαλήθευση της ταυτότητάς σου.

#5 Προσαρμογή του Λογαριασμού: Μόλις δημιουργήσεις τον επαγγελματικό λογαριασμό σου, μπορείς να τον προσαρμόσεις με πληροφορίες, λογότυπο, κείμενο και άλλα στοιχεία που αναφέρονται στην επιχείρησή σου.

Χρήση των Εργαλείων του Επαγγελματικού Λογαριασμού Viber: Αφού δημιουργήσεις τον επαγγελματικό λογαριασμό σου, μπορεί να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία του Viber Business για την αποστολή μηνυμάτων, την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών και, γενικότερα, για την επικοινωνία με τους πελάτες σου!

Είναι σημαντικό να ακολουθήσεις τις οδηγίες της εφαρμογής και να επαληθεύσεις την ταυτότητά σου, όπως απαιτείται από το Viber, για να εξασφαλίσεις την αυθεντικότητα του επαγγελματικού λογαριασμού σου.

 

 

Τι πρέπει να προσέξεις για τη δημιουργία ενός πετυχημένου επαγγελματικού λογαριασμού στο Viber;

Η δημιουργία ενός πετυχημένου επαγγελματικού λογαριασμού στο Viber απαιτεί προσοχή σε διάφορες πτυχές και στρατηγικές. Ορισμένα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπόψη, για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου επαγγελματικού λογαριασμού στο Viber, περιλαμβάνουν:

Καλά Δεδομένα στο Προφίλ: Δημιούργησε ένα πλήρες και ενδιαφέρον προφίλ για την επιχείρησή σου. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη λογοτύπου, εξωφύλλου, ενημερώσεων και πληροφοριών επικοινωνίας.

Περιεχόμενο Υψηλής Ποιότητας: Δημοσίευσε περιεχόμενο που να είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον για το κοινό σου. Ανάρτησε, τακτικά, περιεχόμενο που θα λύνει τα προβλήματα των πελατών σου.

Αμεσότητα και Αλληλεπίδραση: Η αλληλεπίδραση με το κοινό σου είναι σημαντική για τη δημιουργία θετικής εμπειρίας. Απάντησε στα μηνύματα και τα ερωτήματα των πελατών σου όσο πιο σύντομα μπορείς.  

Προσωποποίηση και Εξατομίκευση: Χρησιμοποίησε τις δυνατότητες του Viber για να εξατομικεύσεις την επικοινωνία σου με το κοινό. Απόφυγε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία και πρόσφερε εξατομικευμένες προτάσεις στους πελάτες σου.

Προώθηση Ειδικών Προσφορών και Εκδηλώσεων: Χρησιμοποίησε το Viber για να προωθήσεις ειδικές προσφορές, εκδηλώσεις και καμπάνιες. Αυτό μπορεί να ενισχύσει τη σχέση σου με τους πελάτες.

Συνεχής Βελτίωση: Παρακολούθησε τις αποδόσεις σου, τις στατιστικές και τα σχόλια των πελατών σου, για να βελτιώνεις συνεχώς το επαγγελματικό προφίλ σου.

Επαγγελματική Συνέπεια: Διατήρησε την επαγγελματική συνέπεια στην επικοινωνία, την εικόνα και το περιεχόμενο που παρέχεις.

Συμμόρφωση με τους Κανονισμούς: Βεβαιώσου ότι συμμορφώνεσαι με τους κανονισμούς και τις πολιτικές του Viber για τη χρήση επαγγελματικών λογαριασμών.

Με την προσοχή στις παραπάνω πτυχές, μπορείς να δημιουργήσεις έναν πετυχημένο επαγγελματικό λογαριασμό στο Viber και να πετύχεις τη συνεχή αναβάθμισή του. Κι αυτό είναι σημαντικό, καθώς ο επαγγελματικός λογαριασμός σου στο Viber μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους πελάτες σου και να ενισχύσει την παρουσία της επιχείρησής σου στον ψηφιακό χώρο!

 

Νέες δυνατότητες

Οι νέες δυνατότητες που παρουσίασε το Viber στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2023 περιλαμβάνουν:

Δημιουργία Δημόσιου Επαγγελματικού Προφίλ: Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα δημόσιο επαγγελματικό προφίλ, που είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω της λειτουργίας αναζήτησης. Αυτό το προφίλ περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και μπορεί να κοινοποιηθεί στους πελάτες, ακόμη και σε αυτούς που δεν χρησιμοποιούν το Viber.

Άμεση 1-προς-1 Επικοινωνία με τους Πελάτες: Οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκρίνονται αμέσως στα αιτήματα των πελατών, μέσω της άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Εύκολη Εύρεση μέσω Viber: Οι επιχειρήσεις μπορούν να συναντούν πιστούς, αλλά και εν δυνάμει πελάτες μέσω Viber (εκείνους που προτιμούν αυτή την εφαρμογή για τις καθημερινές συνομιλίες τους). Οι πελάτες μπορεί να βρίσκουν προϊόντα και υπηρεσίες με την αναζήτηση του ονόματος μιας επιχείρησης ή της κατηγορίας της.

Ειδικοί Φάκελοι Συνομιλίας: Οι επιχειρηματίες μπορούν να αποθηκεύουν τα μηνύματα των πελατών τους με ευκολία, διαχωρίζοντάς τα από τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσουν με την οικογένεια και τους φίλους τους. Οι χρήστες έχουν, επίσης, εύκολη πρόσβαση σε έναν ξεχωριστό φάκελο εισερχομένων, για να αποθηκεύουν τις συνομιλίες τους με τις επιχειρήσεις.

Κατάλογος Προϊόντων: Οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να προσθέτουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες στον κατάλογό τους. Οι πελάτες μπορούν να εξερευνούν αυτόν τον κατάλογο και να ρωτούν για προϊόντα απευθείας στη συνομιλία, στέλνοντας τους συνδέσμους των προϊόντων.

Τα οφέλη του επαγγελματικού λογαριασμού

Δοκίμασε, δωρεάν, να δημιουργήσεις έναν επαγγελματικό λογαριασμό Viber και επωφελήσου από τα εξής:

Εύκολη δημιουργία λογαριασμού!  

Σε 3 μόλις λεπτά, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου Viber Business Λογαριασμό, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες ή επιπλέον κόστη.

Άμεση επαφή με το κοινό!

Γίνε ορατός στο viber, προσκάλεσε τους πελάτες σου να ακολουθήσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό σου και επικοινώνησε μαζί τους! Με αυτήν τη λειτουργία, λοιπόν, μπορείς να διατηρείς άμεση επαφή με το κοινό σου.

Βελτίωση της επικοινωνίας με πελάτες!  

Το Viber Business σού επιτρέπει να επικοινωνήσεις με τους πελάτες σου σε πραγματικό χρόνο. Μπορείς να διαχειρίζεσαι όλες τις επαγγελματικές σου συνομιλίες σε μια ειδική ενότητα εισερχομένων, προσφέροντας προσωπική εξυπηρέτηση στους πελάτες σου.

Αύξηση των Πωλήσεων!

Με το Viber Business μπορείς να ενισχύσεις τις πωλήσεις σου, προσφέροντας αποκλειστικές προσφορές και ανταμοιβές, απευθείας, στην επιχειρηματική σου σελίδα. Αυτό σημαίνει περισσότερους πελάτες και αυξημένα έσοδα για την επιχείρησή σου.

 

Συμπέρασμα

Η συνεργασία του Χρυσού Οδηγού με το Viber ανοίγει νέες δυνατότητες στην επιχείρησή σου. Επωφελήσου από αυτήν τη συνεργασία, για να προσεγγίσεις τους πελάτες σου με ευκολία, να βελτιώσεις την επικοινωνία σας και να αυξήσεις τις πωλήσεις σου. Καιρός, λοιπόν, να εξελίξεις την επιχείρησή σου και να δημιουργήσεις ένα στενό και πιο αποτελεσματικό δεσμό με το κοινό σου!

Επισκέψου το παρακάτω link https://adsolutions.xo.gr/diafimisi-sto-viber/ για περαιτέρω πληροφορίες και μη διστάσειςστιγμή να επικοινωνήσεπις μαζί μας για κάθε απορία σου!

Μπες στο δικό μας κανάλι και μάθε τα πάντα γύρω από το Digital Marketing, δοκιμασμένες πρακτικές, infographics, trends, νέες δυνατότητες διαφήμισης: https://viber.xo.gr

viber channel xo

 

Αναβάθμισε την Online Παρουσία σου!

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης
θα αναλύσει τις ανάγκες σου και Θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης
για την Επιχείρησή σου.

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης θα αναλύσει τις ανάγκες σου και Θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης για την Επιχείρησή σου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!