10 Google Tools για Επιχειρήσεις

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Πινακας Περιεχομενων

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η Google είναι η Νο1 μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, με μερίδιο αγοράς 86,83%. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζεις, είναι ότι έχει δημιουργήσει και προσφέρει δωρεάν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, τα Google tools, τα οποία μπορείς να εκμεταλλευτείς προς όφελος της επιχείρησής σου.

Η Google δεν αποτελεί απλά ένα brand. Αποτελεί ένα ecosystem!

Με απλά λόγια έχοντας ένα λογαριασμό Gmail, πέρα του ότι μπορείς να έχεις πρόσβαση σε δεκάδες προϊόντα της Google, πολλά από αυτά τα προϊόντα μπορούν και συνδέονται μεταξύ τους κάνοντας έτσι τη δουλειά σου λίγο πιο εύκολη.

Διάβασε παρακάτω τη λίστα που έχουμε ετοιμάσει με 10 χρήσιμα και δωρεάν εργαλεία της Google, που δίνουν λύσεις και νέες ευκαιρίες στην καθημερινότητά σου.

10 Χρήσιμα Google Tools

Google Analytics

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτό το υπερεργαλείο. Η ναυαρχίδα της Google ακούει στο όνομα Google Analytics και σίγουρα θα γίνει ο προσωπικός σου βοηθός και φίλος, στην προσπάθειά σου να καταλάβεις τη συμπεριφορά των χρηστών που επισκέπτονται την ιστοσελίδα σου και να βελτιώσεις τη διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησής σου.

Θα σου δώσει μια άλλη οπτική όσον αφορά στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως σε βρήκαν οι χρήστες, πώς περιηγήθηκαν στο website σου και πολλά ακόμα.

Google Analytics


Διάβασε Επίσης: Google Analytics: Αναλύοντας τις Βασικές Αναφορές


Google Keyword Planner

Ένα ακόμα υπερεργαλείο της Google είναι το Google Keyword Planner, το οποίο θα το βρεις μέσα στο Google AdWords. Εδώ μπορείς να ανακαλύψεις τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σου, βλέποντας τις μηνιαίες αναζητήσεις, τον ανταγωνισμό που έχεις κ.ά.

Google Keyword Research

Google Trends

Το Google Trends μπορεί να σου προσφέρει αρκετές πληροφορίες σχετικά με δημοφιλείς αναζητήσεις, λέξεις-κλειδιά και πολλά ακόμα.

Είναι ένα πολύ “δυνατό” εργαλείο μετά το Google AdWords Keyword Planner που αναφέραμε πιο πάνω, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει ως προς τις τάσεις των αναζητήσεων και να σου δώσει λύσεις σχετικά με την επιλογή λέξεων-κλειδιών.

Επιπροσθέτως, αν ασχολείσαι με το content marketing, το Google Trends θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις δημοφιλή θέματα και να σου προσφέρει ιδέες για το επόμενο άρθρο που θα γράψεις.

Google Trends

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Google Drive

Το Google Drive είναι ένα δωρεάν εργαλείο στο οποίο μπορείς να αποθηκεύεις οτιδήποτε θέλεις όπως αρχεία εικόνων, αρχεία word, excel κ.ά., σε έναν αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 15GB.

Επίσης, μπορείς να μοιράζεσαι τα συγκεκριμένα αρχεία και με άλλους χρήστες, δίνοντάς τους απλά μια πρόσβαση σ΄ αυτά.

Google Drive

Google Docs, Sheets, Slides & Forms

Τα συγκεκριμένα εργαλεία θα κάνουν απλά τη δουλειά σου πιο εύκολη.

Μπορείς να δημιουργήσεις, πολύ εύκολα, αρχεία Word, Excel, PowerPoint ή ακόμα και φόρμες για έρευνες.

Επίσης, αν έχεις και συνεργάτες, μπορείς να τους δώσεις πρόσβαση, ώστε να εργάζονται και εκείνοι στα συγκεκριμένα αρχεία σε πραγματικό χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα:

Google Docs

Google Sheets

Google Slides

  • Google Forms για να δημιουργήσεις φόρμες για έρευνες.

Google Forms

Google Fonts

Το Google Fonts αποτελεί ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα που σου προσφέρει ένα τεράστιο κατάλογο από γραμματοσειρές, συμβατό με πάνω από 130 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών.

Εδώ, μπορείς να βρεις πάνω από 800 είδη γραμματοσειρών, τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν οπουδήποτε.

Google Fonts

Google Calendar

Εάν είσαι επαγγελματίας, τότε σίγουρα θα γνωρίζεις για τη σημασία που προσφέρει το ημερολόγιο στην οργάνωση των δραστηριοτήτων σου μέσα στη μέρα.

Το Google Calendar είναι ένα ηλεκτρονικό Ημερολόγιο το οποίο θα σου δώσει λύσεις. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για μια απλή καταγραφή του προγράμματος σου, μέχρι και να οργανώσεις συναντήσεις με τους συναδέλφους σου ή ακόμα και να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα και το δικό τους πρόγραμμα.

Οι δυνατότητες που σου προσφέρει είναι αρκετές και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε όποιο βαθμό θέλεις εσύ.

Google Calendar

Data Gif Maker

Η οπτικοποίηση των δεδομένων είναι ένα τρόπος ώστε να παρουσιάσεις πιο όμορφα τα δεδομένα σου και να ενισχύσεις το storytelling της επιχείρησής σου.

Με το εργαλείο Data Gif Maker μπορείς να δημιουργήσεις όμορφα gif, τα οποία μπορείς να κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και να τα εντάξεις σε κάποια παρουσίαση στους συνεργάτες ή στους πελάτες σου.

Google Gif Maker

 URL Shortener

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί πως μπορείς να μικρύνεις το μήκος των URL σου.

Η Google δίνει για μια ακόμα φορά τη λύση στα URL σιδηρόδρομους με το εργαλείο URL Shortener. Σε αυτό το εργαλείο μπορείς να μικρύνεις το μήκος των URL σου, εύκολα και γρήγορα.

Google URL Shortener

Google+

Το Google+ είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο για τους marketers.

Παρόλο που δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το LinkedIn και το Twitter, είναι ένα εργαλείο που μπορεί να ενισχύσει τη διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησής σου και είναι ιδανικό για τη διανομή περιεχομένου και ιδεών.

Google+

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα της Google. Μπορείς να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερα, τα οποία μπορείς να εκμεταλλευτείς προς όφελος της επιχείρησής σου, κλικάροντας εδώ

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στο xo.gr

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης
και μάθε πώς μπορείς να προβληθείς στο xo.gr,
για να προσελκύεις περισσότερους πελάτες!

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης και μάθε πώς μπορείς να προβληθείς στο xo.gr, για να προσελκύεις περισσότερους πελάτες!


.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!