4+1 Λόγοι που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις Social Media για την Επιχείρηση σου

social media για επιχείρησης
Πινακας Περιεχομενων

Την τελευταία δεκαετία, τα social media των επιχειρήσεων έχουν την τιμητική τους στην καθημερινή ζωή χιλιάδων ανθρώπων, με τη χρήση τους διαρκώς να αυξάνεται και τους δημιουργούς τους να λανσάρουν νέες δυνατότητες.

Ωστόσο, όσο και αν έχει η αυξηθεί η διείσδυση τους στην καθημερινότητά μας, υπάρχουν πολλοί που «απέχουν» συνειδητά. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι απόλυτα λογικό, καθώς η διάθεση δημοσιοποίησης προσωπικών στιγμών και δεδομένων, δεν είναι σε όλους η ίδια.

Υπάρχει όμως η ίδια λογική και για την αποχή των επαγγελματιών και επιχειρήσεων από τα Social Media; Η απάντηση είναι αρνητική, και οι βασικότεροι λόγοι είναι οι παρακάτω:

Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να έχεις Social Media για την Επιχείρηση σου

Οι καταναλωτές βρίσκονται στα social media σε καθημερινή βάση περισσότερο από οπουδήποτε αλλού!

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Focus Bari1, το 31,5% των Ελλήνων (13-74 ετών) επισκέπτονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθημερινά, ενώ στις νεότερες ηλικίες (13-34 ετών), το ποσοστό φτάνει στο 50%!

Τα Social Media για την επιχείρηση σου αποτελούν ένα ακόμα μέσο να προσελκύσεις νέους πελάτες.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους διαφήμισης παραμένει το WordOfMouth, το οποίο στις μέρες μας μεταφράζεται σε online reviews.

Η διαφήμιση «από στόμα σε στόμα» ή πιο απλά, η σύσταση για κάποιο προϊόν από φίλο ή γνωστό, θα είναι πάντα η Νο1 διαφήμιση από πλευράς αξιοπιστίας και πειθούς. Πλέον, οι προσωπικές απόψεις ακόμα και για τα brands, μοιράζονται στα social media των επιχειρήσεων, με πρόσφατες έρευνες να δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών2 (πάνω από 80%) λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τα online reviews, σαν να ήταν προσωπικές απόψεις γνωστών του.

Το online journey του καταναλωτή μέχρι την τελική αγορά συμπεριλαμβάνει και τα Social Media των επιχειρήσεων.

Είναι πλέον δεδομένο ότι η διαδρομή ενός καταναλωτή από την αρχή της διαδικασίας λήψης απόφασης μέχρι και την τελική αγορά, περνάει από διάφορα στάδια, είτε πρόκειται η αγορά να ολοκληρωθεί online είτε από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Αρχικά, ο καταναλωτής ως online χρήστης, θα αναζητήσει πληροφορίες για το προϊόν που τον ενδιαφέρει στη μηχανή αναζήτησης της Google και από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων του, θα επιλέξει να επισκεφτεί το site ή τα sites που διαθέτουν το συγκεκριμένο προϊόν.

Πιθανότατα, στη συνέχεια θα δει ένα σχετικό banner σε κάποιο ειδησεογραφικό site και θα επισκεφτεί τις σελίδες αντίστοιχων προϊόντων στα social media των επιχειρήσεων. Κάποιες φορές θα επαναλάβει τις επισκέψεις σε κάποιο από αυτά τα μέσα, προκειμένου να οριστικοποιήσει την απόφαση του πριν την αγορά. Η σειρά με την οποία θα πραγματοποιήσει τις παραπάνω ενέργειες είναι σχετική.

Για αυτό το λόγο άλλωστε, δεν υπάρχει ένας κοινά αποδεκτός τρόπος απόδοσης της συνεισφοράς του κάθε online μέσου στην τελική αγορά, από τις πλατφόρμες μέτρησης στατιστικών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτό το online ταξίδι του καταναλωτή προς την τελική αγορά, τα social media έχουν σημαντικό ρόλο.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Τα Social Media των επιχειρήσεων είναι ένα ακόμη Marketplace.

Facebook έχει πλέον την δικιά του πλατφόρμα για αγοραπωλησίες προϊόντων, το Facebook Marketplace. Το Marketplace είναι διαθέσιμο παγκοσμίως και δίνει την δυνατότητα να αναρτήσεις σημαντικά χαρακτηριστικά των προϊόντων σου, όπως τη φωτογραφία, την περιγραφή και την τιμή.

Υπάρχουν και άλλα marketplaces όπως αυτό το Instagram και όλα δίνουν την ευκαιρία για άμεσες πωλήσεις μέσω των Social Media της επιχείρησης σου.

Τα Social Media είναι ένα ακόμα άμεσο κανάλι επικοινωνίας και εξυπηρέτησης.

Αρκετές εταιρείες έχουν μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος του customer service τους στα social media της επιχείρησης τους (κυρίως σε Facebook και Twitter), μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα έξοδα της επιχείρησής τους και αποσυμφορίζοντας το τηλεφωνικό τους κέντρο. Ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν στους πελάτες τους με έναν πιο άμεσο τρόπο, αυξάνοντας τις πιθανότητες να κερδίσουν καλά ratings και reviews στη σελίδα τους. Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι να παρέχουν σωστή εξυπηρέτηση.

Όλα τα παραπάνω «συνηγορούν» στο ότι η παρουσία κάθε επιχείρησης στα Social Media είναι απαραίτητη και μπορεί να μεγιστοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν συνδυαστεί με πληρωμένη διαφήμιση σε αυτά. Μάθε περισσότερα για τις σχετικές υπηρεσίες που προσφέρει ο Χρυσός Οδηγός.

Πηγές:

http://www.focusbari.gr/images/tips/FOCUS-ON-TECH-LIFE_TIPS-162.pdf

https://www.statista.com/statistics/315755/online-custmer-review-trust/

Προσέλκυσε πελάτες μέσω Facebook Ads

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης
θα αναλύσει τις ανάγκες σου και να προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης
για την Επιχείρησή σου.









Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!