Κατασκεύασε το Website σου με 4 Απλά Βήματα

Κατασκεύασε το Website σου σε 4 Απλά Βήματα

Εάν αισθάνεσαι ότι έχεις χαθεί και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου ώστε να κατασκευάσεις το δικό σου website, θα σου πρότεινα να καθίσεις κάπου αναπαυτικά, να χαλαρώσεις και να διαβάσεις αυτό άρθρο το οποίο θα σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη την προσπάθειά σου.

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης όπως είναι το Google & το Bing, ως ένα κύριο μέσο για την αναζήτηση πληροφοριών, προϊόντων και υπηρεσιών στο διαδίκτυο.

Κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας (όπως πρόκειται να γίνεις και εσύ), θέλει το website του να έχει πολλές εμφανίσεις στις λίστες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, ώστε να αυξηθεί η προσβασιμότητα των χρηστών  σε αυτό

Αυτό, άλλωστε, είναι και το τελικό αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις και εσύ.  Αλλά πρώτα πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά και απαραίτητα τα οποία θα σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου να κατασκευάσεις το δικό σου website.

Τα Πρώτα Βήματα για να Κατασκευάσεις το Δικό σου Website

#1 Να Βρεις ένα Domain Name & Hosting

Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνεις ώστε να ξεκινήσεις είναι:

  • Να βρεις ένα Domain Name, δηλαδή μια διεύθυνση που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες σου για να έρθουν στον ιστότοπό σου (π.χ. www.xo.gr)
  • Να εξασφαλίσεις το Hosting, δηλαδή την υπηρεσία που θα σου εξασφαλίσει τη σύνδεση του website σου με το διαδίκτυο.

Κάθε φορά που κάποιος εισάγει το domain name, που έχεις επιλέξει, σε ένα πρόγραμμα περιήγησης όπως για παράδειγμα στο Google, τότε αυτό θα μεταφέρει το περιεχόμενο του website σου από το hosting που φιλοξενεί το website σου.

*Να θυμάσαι ότι η κατοχύρωση ενός Domain Name είναι κομβικής σημασίας και σίγουρα δεν θα ήθελες κάποιος άλλος να κατοχυρώσει την ιδέα σου πριν από εσένα.

Tips για Digital Marketing στο Email σου
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να λαμβάνεις κάθε εβδομάδα Tips & Χρήσιμα Άρθρα για το Digital Marketing!

#2 Να Επιλέξεις μια Πλατφόρμα Κατασκευής Website

Μια Πλατφόρμα Κατασκευής Website είναι στην ουσία ένα λογισμικό που θα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το website σου. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες, ανοιχτού κώδικα και όλες έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία, αλλά το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το WordPress, και όχι άδικα.

Το WordPress, είναι ένα Content Management System, και είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα κατασκευής website, μιας και είναι, με ποσοστό 28%, η κινητήριος δύναμη του παγκόσμιου ιστού.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι εύκολη στη χρήση, αξιόπιστη, προσφέρει χιλιάδες λειτουργίες (plugins) και είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης.

#3 Να Επιλέξεις ένα Website Template

Ένα Website Template είναι ένα προκατασκευασμένο Website, το οποίο σου δίνει στην ουσία μια πρόταση για το πως μπορεί να μοιάζει το website σου εάν το επιλέξεις. Η επιλογή ενός καλά σχεδιασμένου template μπορεί να σου γλυτώσει χρόνο και χρήματα.  Βέβαια, η επιλογή του σωστού ή λάθους template είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσεις ο ίδιος, διότι υπόκειται σε πολλαπλά κριτήρια όπως:

α) το λειτουργικό, δηλαδή αν μπορεί το template που θα επιλέξεις να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου (π.χ. εάν θέλεις να δημιουργήσεις ένα e-shop θα πρέπει να επιλέξεις ένα template που να υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία),

β) το εικαστικό, δηλαδή αν το συγκεκριμένο template εκφράζει τη φιλοσοφία του brand σου κ.ά. Υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα template, που μπορείς να δεις, να επεξεργαστείς και να επιλέξεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και κάνε τη σωστή επιλογή.

#4 Να Παράγεις Πρωτότυπο Περιεχόμενο

Όλοι έχουμε ακούσει την περίφημη έκφραση «το περιεχόμενο είναι βασιλιάς». Και είναι αλήθεια, διότι οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν το περιεχόμενο και πιο συγκεκριμένα το πρωτότυπο περιεχόμενο. Διάγραψε τελείως από το μυαλό σου το να επισκεφτείς άλλους ιστότοπους και να πάρεις περιεχόμενο από εκεί διότι η «αστυνομία» των websites, δηλαδή οι μηχανές αναζήτησης, θα το ανακαλύψουν πολύ εύκολα και τα αποτελέσματα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα.

Εστίασε στη δημιουργία πολύτιμου, σχετικού και συνεπούς περιεχομένου ώστε να προσελκύσεις και να διατήρησεις τους χρήστες στην ιστοσελίδα σου και, κατά συνέπεια, γύρω από το brand σου.

Το website σου το κατασκευάζεις για να προωθήσεις το δικό σου brand και τα δικά σου προϊόντα ή υπηρεσίες, επομένως προσπάθησε να αποτυπώσεις το δικό σου storytelling. Η ποιότητα του περιεχομένου στην ιστοσελίδα σου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της προσπάθειάς σου.

Κάπου εδώ, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς και με το SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία σου στο διαδίκτυο.

Ο στόχος για τον οποίο κατασκευάζεις μια ιστοσελίδα είναι για να μπορείς να εμφανίζεσαι ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, όταν ένας χρήστης ψάχνει για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που παρέχει η ιστοσελίδα σου. Σωστά; Αυτό θα το πετύχεις μέσω του SEO. Όσο καλά σχεδιασμένη και με πλούσιο περιεχόμενο και να είναι η ιστοσελίδα σου χωρίς SEO δεν θα πας μακριά. Πρέπει να δημιουργήσεις περιεχόμενο το οποίο να είναι ελκυστικό για τις μηχανές αναζήτησης, καθώς επίσης και να διασφαλίσεις ότι ο ιστότοπός σου συμμορφώνεται με τις βέλτιστες πρακτικές των μηχανών αναζήτησης.

Αν και εσύ σκέφτεσαι να κατασκευάσεις ένα website και χρειάζεσαι καθοδήγηση, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Χρυσού Οδηγού μπορούν να σε καθοδηγήσουν σωστά, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία της εταιρικής ιστοσελίδας σου, για να αποκτήσεις ένα καλαίσθητο, λειτουργικό και αποδοτικό website που θα βοηθήσει σημαντικά την ίδια την επιχείρησή σου να αναπτυχθεί.

Φτιάξε ένα σύγχρονο site - Κατασκευη ιστοσελιδας

Ο Σωσίπατρος είναι Online Marketing Specialist, στο τμήμα marketing του Χρυσού Οδηγού. Ο ρόλος του είναι να σχεδιάζει και να υλοποιεί τόσο τις καμπάνιες SEO, όσο και τις pay-per-clicκ (PPC) καμπάνιες του Χρυσού Οδηγού. Παράλληλα ασχολείται με τη βελτιστοποίηση του εταιρικού μας website σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές SEO!

Μάθε πως να αναπτύξεις αποτελεσματικά την επιχείρησή σου!Θέλω να Μάθω για:

 


Μάθετε περισσότερα για τη πολιτική απορρήτου εδώ

 ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ

της επιχείρησής σου 

3,8 Εκατομμύρια Επισκέπτες

κάθε μήνα αναζητούν επιχειρήσεις σαν τη δική σου!