Αποτελέσματα Ετήσιας Έρευνας Ηλεκτρονικού Εμπορίου του ELTRUN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Πινακας Περιεχομενων

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ετήσια έρευνα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, που πραγματοποιεί τα τελευταία 8 χρόνια το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και αξιόπιστες έρευνες σχετικά με τις online αγορές.

Σημαντικά ευρήματα για την online αγορά στην Ελλάδα

Τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας δείχνουν μικρές αλλαγές σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης του 2015, ενώ παρακάτω συνοψίζονται 5 σημαντικά αποτελέσματα:

  • Οι 5 δημοφιλέστερες κατηγορίες για τις online αγορές παραμένουν ίδιες με τις αντίστοιχες της έρευνας του 2015. Στην 1η θέση βρίσκονται οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες (ποσοστό 84%) και στη 2η θέση η διαμονή σε καταλύματα (70%). Ακολουθούν εξαρτήματα και περιφερειακός εξοπλισμός (69%) στην 3η θέση, εισιτήρια για εκδηλώσεις (69%) στην 4η θέση και, τέλος, είδη ένδυσης και υπόδησης (62%) στην 5η θέση.
  • Γενικά, παρατηρείται μία αύξηση 5% κατά Μ.Ο. στις κατηγορίες που αγοράζουν οι online καταναλωτές, με τη μεγαλύτερη αύξηση +10% στις παραγγελίες έτοιμου φαγητού.
  • Το 10% των online καταναλωτών ξεκίνησε να αγοράζει ηλεκτρονικά το 2016, 3/10 είναι πλέον μεθοδικοί-ώριμοι online αγοραστές, ενώ υπάρχει αύξηση των αγορών σε ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα.
  • Φυσικό & online κατάστημα «συνεργάζονται» στη λήψη της απόφασης αγοράς, καθώς φαίνεται πως αρκετοί καταναλωτές είτε αγοράζουν online αφού επισκεφθούν το φυσικό κατάστημα, είτε αγοράζουν από το φυσικό κατάστημα αφού πραγματοποιήσουν online έρευνα αγοράς.
  • Οι τιμές και οι προσφορές παραμένουν οι κύριοι λόγοι των online αγορών των Ελλήνων. Αν είσαι, λοιπόν, επιχειρηματίας και θέλεις να επωφεληθείς από αυτό, ενημερώσου εδώ για τη δυνατότητα ανάρτησης και προώθησης των προσφορών σου στο xo.gr!

(Πηγή: www.eltrun.gr/ecommerce_survey_2016)

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στο xo.gr

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης
και μάθε πώς μπορείς να προβληθείς στο xo.gr,
για να προσελκύεις περισσότερους πελάτες!

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης και μάθε πώς μπορείς να προβληθείς στο xo.gr, για να προσελκύεις περισσότερους πελάτες!


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!