Κατασκευή Ιστοσελίδας: 5 απλά tips για ένα πετυχημένο website

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Κατασκευή Ιστοσελίδας: 5 απλά βήματα για ένα πετυχημένο website
Πινακας Περιεχομενων

Η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι ένα από τα πρώτα –και βασικά– βήματα για το «χτίσιμο» της ολοκληρωμένης διαδικτυακής παρουσίας για την εταιρεία σου. Ωστόσο, από μόνη της, η κατασκευή ενός website, δεν εξασφαλίζει αυτόματα και την προσέλκυση επισκεπτών-δυνητικών πελατών σε αυτό.

banner2

Το κατάλληλο και σωστά δομημένο περιεχόμενο και η παροχή μιας θετικής εμπειρίας στο χρήστη αποτελούν σημεία-κλειδιά για να κερδίσεις, αρχικά, την προσοχή και, στη συνέχεια, το ενδιαφέρον των επισκεπτών και να τους μετατρέψεις από υποψήφιους αγοραστές σε πιστούς πελάτες.

Μη χάσεις: 5 Τρόποι για να Αυξήσεις την Ταχύτητα του Website σου

Τα παραπάνω, όμως, αποκτούν νέα διάσταση, αν λάβουμε υπόψη ότι ένας χρήστης σχηματίζει άποψη για το website σου μέσα σε μόλις 0,05 δευτερόλεπτα!*

Ποια είναι, λοιπόν, εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τη δική σου ιστοσελίδα «ελκυστική» και θα εξασφαλίσουν την υψηλή απόδοση της επένδυσής σου;

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις πέντε φαινομενικά απλές, αλλά εξαιρετικά πρακτικές συμβουλές…

5 tips για την Κατασκευή μιας Ιστοσελίδας

Φρόντισε ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας σου να είναι μικρός

η σημασία του mobile design

Σε μια εποχή που ο χρόνος είναι «είδος πολυτελείας», το μόνο σίγουρο είναι ότι οι χρήστες δεν θα περιμένουν το δικό σου website, εάν αυτό αργεί να «φορτώσει»: Πολύ απλά, θα προχωρήσουν στο επόμενο! Σύμφωνα με το KISSmetrics, το 40% των επισκεπτών θα φύγουν από μια ιστοσελίδα, εάν αυτή χρειάζεται περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει.

  • Εσύ γνωρίζεις το χρόνο φόρτωσης της δικής σου ιστοσελίδας;

Διευκόλυνε την πλοήγηση του χρήστη

απαραίτητα στοιχεία για ένα site

Πάρε ως παράδειγμα τον εαυτό σου ως χρήστη: Πόση ώρα θα παρέμενες «ψάχνοντας» σε μια ιστοσελίδα, η οποία δεν θα σου παρείχε εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία που θα ήθελες;

Ακόμη χειρότερα… Πόσο θα εκνευριζόσουν αν οι πληροφορίες που έβρισκες δεν είχαν σχέση με αυτό που θα περίμενες, με βάση τα αντίστοιχα κουμπιά πλοήγησης;Η δική σου ιστοσελίδα παρέχει εύκολα, γρήγορα και με εμφανή τρόπο στους χρήστες τις πληροφορίες που αναζητούν;

Φρόντισε η ιστοσελίδα σου να τηρεί τις παρακάτω “Χρυσές Εντολές”

  • Μην έχεις πολλά στοιχεία στο μενού
  • Οι τίτλοι των links στο μενού πρέπει να είναι περιγραφικοί και σαφείς
  • Το logo της εταιρείας σου πρέπει να οδηγεί στην κεντρική σελίδα του site

Δημιούργησε περιεχόμενο σύμφωνο με τις τάσεις της εποχής

banner5

Οι τάσεις όσον αφορά το περιεχόμενο των websites αλλάζουν, σχεδόν όπως αλλάζει και η μόδα κάθε εποχή! Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρακολουθείς τις εξελίξεις, ώστε να είσαι σίγουρος ότι η ιστοσελίδα σου συμβαδίζει με τα νέα, κάθε φορά, δεδομένα!

Στο πλαίσιο αυτό, το 2016, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η χρονιά του «οπτικού περιεχομένου» (visual content). Γι’ αυτό, μη φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις video στην αρχική σελίδα σου, στις περιγραφές των προϊόντων σου ή όπου αλλού μπορεί να φανεί χρήσιμο.

  • Κάνε μια συνολική αξιολόγηση του οπτικού περιεχομένου της ιστοσελίδας σου, ώστε να είσαι σίγουρος ότι προσφέρεις στους επισκέπτες σου αυτό που θέλουν να δουν.

Δώσε τη δυνατότητα “share” του περιεχομένου σου

social media κουμπιά σε ιστοσελίδα

Ποιο είναι το νόημα δημιουργίας ελκυστικού περιεχομένου για το χρήστη, εάν δεν του παρέχεις τη δυνατότητα να το «μοιραστεί», μέσω email ή social media;

Διάβασε και αυτό: 5 Λόγοι για τους Οποίους ΠΡΕΠΕΙ να Υπάρχεις στα Social Media

Τοποθετώντας τα share buttons σε θέσεις-κλειδιά, επιτρέπεις στον επισκέπτη να μοιραστεί το περιεχόμενό σου γρήγορα και εύκολα, χωρίς να πρέπει να αντιγράψει ολόκληρο το url της σελίδας σου. Αυτό βοηθάει σημαντικά και το SEO του site σου, μιας και «δείχνει» στις μηχανές αναζήτησης ότι το site σου είναι χρήσιμο σε άλλους χρήστες και περιέχει αξιόλογο περιεχόμενο.

Θα πρέπει επίσης να θυμάσαι ότι προτάσεις που κάνουν οι φίλοι μας έχουν μεγαλύτερη «βαρύτητα» για εμάς.

  • Χρησιμοποίησε τα share buttons και άφησε τους επισκέπτες σου να «κάνουν τη δουλειά» για σένα, προωθώντας το περιεχόμενό σου στο διαδίκτυο και αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα και μαζί την κατάταξη της ιστοσελίδας σου!

Ακολούθησε τις βέλτιστες seo-friendly τεχνικές

Ίσως το σημαντικότερο βήμα απ’ όλα. Γιατί; Ας υποθέσουμε ότι έχεις δημιουργήσει μια εταιρική ιστοσελίδα που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επιχείρησή σου και παράλληλα μια εξαιρετικά θετική εμπειρία στον επισκέπτη (user experience). Εάν οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να σε βρουν, τότε δεν θα μπορούν να σε βρουν και οι χρήστες!

  • Διασφάλισε ότι το website σου ακολουθεί τις βέλτιστες seo-friendly τεχνικές, τόσο σε κειμενικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας την καλή κατάταξη και μαζί την αυξημένη επισκεψιμότητά της.

Απλές Πρακτικές Off Page SEO για το δικό σου Website

On Page SEO Checklist για το Δικό σου Website

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, η ιστοσελίδα σου θα είναι ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο, που θα βοηθήσει την επιχείρησή σου να ξεχωρίσει έναντι του ανταγωνισμού της.

Αν, πάλι, τα παραπάνω σου ακούγονται «βουνό», ο Χρυσός Οδηγός διαθέτει εξειδικευμένους επαγγελματίες που μπορούν να αναλάβουν ολόκληρη τη διαδικασία της κατασκευής και προώθησης της εταιρικής ιστοσελίδας σου, εξασφαλίζοντας την επιτυχημένη ψηφιακή προβολή της επιχείρησής σου!

Φτιάξε ένα Σύγχρονο Website

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης
και μάθε πώς πρέπει να είναι η ιστοσελίδα σου,
για να προσελκύει περισσότερους πελάτες!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!