5 Ιστοσελίδες με Δωρεάν Φωτογραφίες για Όλες τις Χρήσεις

dwrean photografies
Πινακας Περιεχομενων

Η φωτογραφία ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μια όμορφη εικόνα, σε συνδυασμό με ένα ισχυρό διαφημιστικό μήνυμα, μπορεί να τραβήξει την προσοχή των χρηστών, με τελικό σκοπό το κλικ ή την αλληλεπίδραση!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τόσο η Google όσο και το Facebook δίνουν μεγάλη σημασία στην εικόνα ως μέρος μιας διαφήμισης, και την αξιολογούν ως ένα από τα βασικά στοιχεία της, που απαιτεί ποιότητα, ευκρίνεια και συνάφεια με το διαφημιστικό μήνυμα και την ίδια την επιχείρηση.

Ωστόσο, αν και σχεδόν όλοι οι διαφημιζόμενοι έχουν ανάγκη από υψηλής ανάλυσης και ποιότητας εικόνες για τις διαφημίσεις τους, για πολλούς το κόστος να προσλάβουν ένα φωτογράφο, να στήσουν ένα σκηνικό για φωτογράφιση ή να δημιουργήσουν οι ίδιοι εικόνες είναι μεγάλο.

Γι’ αυτόν το σκοπό έχουν δημιουργηθεί κάποιες ιστοσελίδες-βιβλιοθήκες, όπου οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, σε μεγάλη κονσεπτική ποικιλία και διαστάσεις! Πριν όμως σου παρουσιάσουμε τις σελίδες αυτές, θα κάνουμε ένα πέρασμα από κάποιους όρους σχετικούς με πνευματικά δικαιώματα, για να κατανοήσεις καλύτερα το πώς αυτές οι σελίδες-βιβλιοθήκες εικόνων λειτουργούν. Καλό είναι, επίσης, πριν χρησιμοποιήσεις το υλικό κάθε σελίδας, να ρίξεις μια ματιά στους όρους και προϋποθέσεις της.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Τι είναι το Creative Commons

Το Creative Commons είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που επιτρέπει το διαμοιρασμό και τη χρήση της δημιουργικότητας (όπως εικόνες/φωτογραφίες) και της γνώσης μέσω δωρεάν εργαλείων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αδειών Creative Commons, που κυμαίνονται από το να επιτρέπεται οποιοσδήποτε τύπος χρήσης χωρίς αναφορά στο δημιουργό μέχρι το να επιτρέπεται μόνο συγκεκριμένη χρήση, ή/και χωρίς τη δυνατότητα τροποποίησης.

 

Τι είναι το Public Domain

Δουλειές και υλικό για τα οποία τα πνευματικά δικαιώματα έχουν λήξει ή έχουν χαθεί ή δεν ισχύουν πια. Η εύρεση υλικoύ στο διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι αυτό ανήκει στο public domain.

 

Τι είναι το Royalty Free

Οι Royalty free εικόνες δεν είναι απαραίτητα δωρεάν. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί να πληρώσεις μια εφάπαξ χρέωση για να αποκτήσεις τα δικαιώματα της εικόνας. Τότε μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις όσες φορές θες. Η λέξη “free”, δηλαδή δωρεάν, στο “royalty free” σημαίνει, μόνο, ότι δεν χρειάζεται να πληρώνεις δικαιώματα στον κάτοχο ή δημιουργό της εικόνας κάθε φορά που τη χρησιμοποιείς. 

 

 

5 ιστοσελίδες για να βρεις δωρεάν εικόνες

  1. Unsplash

Με το Unsplash μπορείς να κάνεις ό,τι θες, επιλέγοντας ανάμεσα σε περισσότερες από 300.000 πανέμορφες εικόνες υψηλής ανάλυσης, σε μεγάλη εικαστική ποικιλία. Το Unsplash δεν προσφέρει την τεράστια γκάμα που διαθέτουν άλλες ιστοσελίδες που είναι επί πληρωμή, αλλά σε αφήνει να επιλέξεις δωρεάν εικόνες, ανανεώνοντας το περιεχόμενό του καθημερινά. Οι πιθανότητες να βρεις κάτι που σου αρέσει και ταιριάζει στις διαφημιστικές σου ανάγκες είναι υψηλές!

  1. Pexels

Μια λίστα με ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν εικόνες δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει το Pexels, που είναι από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες στο είδος της. Η τεράστια και καλά οργανωμένη συλλογή του Pexels με δωρεάν εικόνες είναι μία από τις καλύτερα επιμελημένες. Επιπλέον, πέρα από εικόνες, το Pexels παρέχει δωρεάν videos που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Η εν λόγω ιστοσελίδα αποτελεί πηγή εικόνας για πολλούς bloggers.

  1. Burst (by Shopify)

Το Burst αποτελεί μια πλατφόρμα δημιουργημένη από το Shopify και παρέχει δωρεάν εικόνες για εμπορικούς σκοπούς. Κάποιες εικόνες διαθέτουν άδεια χρήσης Creative Commons, ενώ άλλες εμπίπτουν στην άδεια χρήσης του Shopify.

To Burst λανσαρίστηκε με στόχο να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να δημιουργήσουν καλύτερα προϊόντα, διαφημίσεις και εμπορικές ενέργειες. Όλες οι φωτογραφίες είναι υψηλής ανάλυσης και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές κατηγορίες και είδη.

  1. Pixabay

Το Pixabay είναι άλλη μια πλατφόρμα που παρέχει μεγάλη συλλογή από εικόνες, vectors και art illustrations. Είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις, bloggers και content marketers, μιας και οι περισσότερες εικόνες έχουν αυτή την κατεύθυνση. Η βάση δεδομένων του είναι μεγάλη και, σίγουρα, θα βρεις αυτό που θες στο Pixabay.

  1. Gratisography

To Gratisography είναι μια κατηγορία από μόνο του. Αυτοαποκαλείται ως “η πιο περίεργη συλλογή από εικόνες υψηλής ανάλυσης στον κόσμο”. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες ιστοσελίδες από άποψη ποσότητας, αλλά δεν είναι και αυτός ο σκοπός του. Υπερέχει του ανταγωνισμού, προσφέροντας δωρεάν φωτογραφίες που είναι μοναδικές, έξυπνες και που δύσκολα βρίσκεις αλλού! Φημίζεται, επίσης, για τον αυστηρό έλεγχο στον οποίο υποβάλει τις εικόνες που ανεβάζουν οι δημιουργοί και καλλιτέχνες.

 

Συνοψίζοντας

Η εικόνα και η φωτογραφία έπαιζαν, παίζουν και θα συνεχίσουν να παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διαφήμιση, υπενθυμίζοντάς μας ότι “1 εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις”. Η ανάλυση, η ποιότητα και η συσχέτιση μιας εικόνας με την επιχείρηση είναι επίσης σημαντικά. Ως εκ τούτου, η επιλογή σωστών εικόνων και φωτογραφιών είναι θεμέλιο μιας επιτυχημένης διαφήμισης. Οι εικόνες πρέπει όχι μόνο να επικοινωνούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αλλά και να ξυπνούν συναισθήματα, να λένε μια ιστορία και να προκαλούν, τελικά, τον καταναλωτή, ώστε να αλληλεπιδράσει με ένα brand.

Στο Χρυσό Οδηγό γνωρίζουμε την αξία της εικόνας στη διαφήμιση, διαθέτοντας ένα έμπειρο δημιουργικό τμήμα γραφιστικής, που συμμετέχει ενεργά στην εικαστική επικοινωνία περισσότερων των 1700 πελατών που μας έχουν εμπιστευτεί τη διαφημιστική τους παρουσία στο διαδίκτυο.

Προσέλκυσε πελάτες μέσω Google & Facebook Ads

Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Διαφήμισης
θα αναλύσει τις ανάγκες σου και θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης για την Επιχείρησή σου.








Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!