4 λόγοι που η επιχείρησή σου χρειάζεται μία responsive ιστοσελίδα

responsive ιστοσελίδα συσκευών
Πινακας Περιεχομενων

Το Responsive Design, δηλαδή ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας με τρόπο ώστε να λειτουργεί σωστά σε όλες τις κινητές συσκευές, αποτελεί σήμερα απαραίτητο «στοιχείο» μιας ολοκληρωμένης online παρουσίας. Όμως, ακόμα και το 2022, μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων επαγγελματιών ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που διαθέτουν ένα site, δεν έχουν πλήρως αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι μια responsive ιστοσελίδα, που θα είναι κατάλληλη για κινητές συσκευές, και το ρόλο που αυτή παίζει στην επιτυχημένη επαγγελματική προβολή τους στο διαδίκτυο.

Το αν είναι ένα site mobile friendly αποτελεί, πλέον, καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία, τις πωλήσεις, αλλά και για την ίδια την ύπαρξή του πολλές φορές.

Responsive Ιστοσελίδα (Design)

Γιατί είναι σημαντικό για μία επιχείρηση να έχει μία responsive ιστοσελίδα κατάλληλη για κινητές συσκευές;

Ας δούμε 4 από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο για μία μικρομεσαία επιχείρηση να αποκτήσει μία φιλική προς κινητές συσκευές ιστοσελίδα.

Η αύξηση της χρήσης του internet μέσω mobile συσκευών είναι ραγδαία

Το 2022 σε αρκετές χώρες οι αναζητήσεις μέσω κινητών συσκευών, έχουν ξεπεράσει τις αναζητήσεις που γίνονται από desktop συσκευές (σταθεροί υπολογιστές και laptop). Μάλιστα, η τάση αυτή αναμένεται να συνεχίσει να είναι αυξητική για το επόμενο διάστημα.

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για την ελληνική αγορά:

  • Η επισκεψιμότητα του xo.gr από κινητές συσκευές ξεπερνά το 50% πλέον! Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες ψάχνουν για επαγγελματίες, υπηρεσίες και προϊόντα, μέσω των κινητών συσκευών τους
  • 53% των Ελλήνων χρηστών του internet συνδέεται μέσω κινητών συσκευών
  • Οι Έλληνες χρήστες χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 2.1 συσκευές για να συνδεθούν στο διαδίκτυο (desktop συσκευές, κινητές, tablets, κονσόλες παιχνιδιών κ.λπ.)
  • 42% των Ελλήνων χρηστών του internet χρησιμοποιεί κινητές συσκευές τόσο συχνά, όσο και desktop συσκευές, για να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο.

(Πηγές: Εσωτερικά στοιχεία Χρυσού Οδηγού & Consumer Barometer της Google)

Οι ιστοσελίδες που είναι mobile friendly είναι πιο αποτελεσματικές στην προσέλκυση πωλήσεων

  • Τα σωστά προσαρμοσμένα mobile websites έχουν διπλάσια απόδοση σε πωλήσεις
  • 67% των καταναλωτών είναι πιθανότερο να κάνουν μία επιθυμητή ενέργεια (conversion) σε ένα mobile optimized website. Ως τέτοια ενέργεια ορίζεται η συμπλήρωση μίας φόρμας ή η αγορά ενός προϊόντος ή υπηρεσίας

Καλύτερο ranking στις μηχανές αναζήτησης

Τον Απρίλιο του 2015, η Google προχώρησε, για πρώτη φορά, σε ένα μεγάλο update του αλγόριθμου ο οποίος κατατάσσει τα διάφορα sites στα οργανικά αποτελέσματα για αναζητήσεις από κινητές συσκευές.

Μετά από το παραπάνω update, γνωστό ως και “mobilegeddon”, η ποιότητα ενός mobile site επηρεάζει σημαντικά τα οργανικά αποτελέσματα (rankings) της μηχανής αναζήτησης της Google.

Έτσι, τα sites που έχουν δημιουργήσει μία responsive ιστοσελίδα προς κινητές συσκευές έχουν επιπλέον ώθηση και μεγαλύτερο δείκτη σημαντικότητας στην κατάταξη των οργανικών αποτελεσμάτων, έναντι των σχετικών (δηλαδή των ανταγωνιστικών) sites που δεν είναι mobile friendly.

Δεδομένου ότι η χρήση των κινητών συσκευών αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, η μη προσαρμογή στις ανάγκες των χρηστών και στα νέα δεδομένα του SEO για κινητές συσκευές ισοδυναμεί με επαγγελματική «αυτοκτονία»: Εν ολίγοις, όποιος δεν προσαρμόζεται, χάνει πελάτες!

Διάβασε σήμερα το On Page SEO Checklist και ξεκίνα να βελτιώνεις το δικό σου website!

Οι χρήστες δεν έχουν υπομονή

Οι επιλογές που έχει ένας υποψήφιος πελάτης μίας επιχείρησης είναι δεκάδες ή εκατοντάδες, ειδικά όταν αυτή δεν διαθέτει το μονοπώλιο σε μία αγορά ή το brand name της δεν την καθιστά μοναδική.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πελάτες να είναι λιγότερο ανεκτικοί σε ιστοσελίδες που δεν τους προσφέρουν μία σωστή εμπειρία χρήσης. Θέλουν ταχύτητα, σαφήνεια, ευχρηστία και ευκολία.

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για την ελληνική αγορά*

  • Μόνο 8% των χρηστών θα συνέχιζαν να χρησιμοποιούν ένα site ακατάλληλο για κινητές συσκευές από το τηλέφωνό τους
  • 25% των χρηστών θα στραφούν σε παρόμοια sites, που είναι πιο λειτουργικά σε κινητές συσκευές. Ας το ξαναγράψουμε: 25 στους 100 υποψήφιους πελάτες μίας επιχείρησης θα εγκαταλείψουν το site της, για να επισκεφθούν ένα ανταγωνιστικό site, εάν αυτό δεν είναι mobile friendly!

*Πηγή: Consumer Barometer της Google

Τι σημαίνει αυτό για τη δική σου επιχείρηση;

Αν η ιστοσελίδα της εταιρείας σου δεν προσφέρει μία mobile friendly εμπειρία χρήσης, δεν έχεις δημιουργήσει δηλαδή μία responsive ιστοσελίδα σε άλλες συσκευές εκτός των laptop & desktop, ουσιαστικά «στρέφεις» τους επισκέπτες της σε sites ανταγωνιστών σου. Με άλλα λόγια, δωρίζεις πελάτες στους ανταγωνιστές σου!

Δες εδώ μερικά από τα χαρακτηριστικά των ιστοσελίδων που δημιουργεί ο Χρυσός Οδηγός

Φτιάξε ένα Σύγχρονο Website

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης
και μάθε πώς πρέπει να είναι η ιστοσελίδα σου,
για να προσελκύει περισσότερους πελάτες!

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!