10 Plugins για το WordPress Website σου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Πινακας Περιεχομενων

Ένας από τους βασικότερους λόγους για να κατασκευάσεις ένα website σε WordPress είναι η μεγάλη ποικιλία των WordPress plugins, τα οποία έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις ανά πάσα στιγμή στην ιστοσελίδα σου.

Το πρόβλημα είναι να μπορέσεις να διαλέξεις τα κατάλληλα WordPress plugins, μέσα από τα 54.226 και πλέον plugins που είναι διαθέσιμα.

Η χρήση των κατάλληλων εργαλείων και WordPress plugins μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις την online επιχείρησή σου.

 

Παρακάτω θα βρεις τα 10 plugins που θεωρούμε ότι μπορούν να βοηθήσουν κάθε νέο website.

 

Akismet Anti-Spam

 

akismet plugin for wordpress

 

Ένα από τα καλύτερα plugins, που θα σε βοηθήσει να «ξεφορτωθείς» τα ενοχλητικά spam σχόλια.

To Akismet έχει αναπτυχθεί από την ομάδα της Automatic, και ακόμη και στη δωρεάν έκδοσή του, σε βοηθάει να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά spam σχόλια, καθώς αντιπαραβάλλει κάθε σχόλιο και κάθε υποβολή που έχει γίνει στις φόρμες επικοινωνίας της ιστοσελίδας σου, με την παγκόσμια βάση των spam τους.

Το plugin τσεκάρει αυτόματα όλα τα σχόλια και φιλτράρει αυτά που «μοιάζουν» με spam.

Κάθε σχόλιο έχει το δικό του ιστορικό, έτσι ώστε να μπορείς να δεις ποια από αυτά κρίθηκαν ως spam, είτε από το Akismet είτε από την παρεμβολή κάποιου «επόπτη» της ιστοσελίδας.

Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο WordPress Plugin μετρά πάνω από ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις (1.000.000) και έχει μέσο όρο αξιολόγησης 4,5 σε 796 κριτικές.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα Akismet API key.

 

 

Yoast SEO

 

 yoast plugin for wordpress

 

Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη λίστα από WordPress plugins, αν δεν προτείναμε ένα plugin για λόγους SEO.

Το Yoast SEO είναι ένα από τα πιο γνωστά και καλά plugins της κατηγορίας του.

Σου επιτρέπει να βελτιστοποιήσεις εύκολα την ιστοσελίδα σου, έτσι ώστε να αποκτήσει καλύτερη κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Το plugin σε βοηθάει να προσθέσεις τα κατάλληλα Meta tags ανά σελίδα ή άρθρο, να δημιουργήσεις sitemap, να συνδέσεις την ιστοσελίδα σου με Search Console της Google και πολλά άλλα.

Η premium έκδοση του Yoast SEO σού προσφέρει, επιπλέον, τη δυνατότητα να δημιουργήσεις εύκολα 301 redirects, έτσι ώστε να μην έχεις κανένα σπασμένο σύνδεσμο στην ιστοσελίδα σου.

 

 WP Mail SMTP

 

wpmail plugin for wordpress

 

Αν πρέπει να εγκαταστήσεις ένα μόνο plugin στη WordPress ιστοσελίδα σου, αυτό είναι το WP Mail SMTP.

Εξ ορισμού, η WordPress χρησιμοποιεί τη συνάρτηση PHP mail  για να στείλει e-mails, πράγμα που δημιουργεί πολλά προβλήματα, καθώς οι εταιρείες που φιλοξενούν WordPress ιστοσελίδες είτε δεν έχουν εγκαταστήσει σωστά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είτε μπλοκάρουν τη συγκεκριμένη λειτουργία, για να αποφύγουν την κατάχρησή της.

Ο κίνδυνος που εντοπίζεται πίσω από το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι είτε να μην λαμβάνεις εσύ και οι χρήστες τις ιστοσελίδας σου e-mail από αυτήν είτε τα e-mail που αποστέλλονται μέσω της ιστοσελίδας σου να καταλήγουν στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Το WP Mail SMTP λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα, χρησιμοποιώντας έναν κανονικό SMTP mail server, διαφορετικό από τον server όπου φιλοξενείται η ιστοσελίδα σου, για την αποστολή των WordPress e-mails.

 

WPML

 

wpml plugin for wordpress xrysos odigos

 

Το WPML είναι ένα από τα πιο εύκολα και πιο διαδομένα WordPress plugins στον τομέα των μεταφράσεων.  Σου επιτρέπει να μεταφράσεις εύκολα και σχετικά γρήγορα τα άρθρα, τις σελίδες, το theme και τα plugins της ιστοσελίδας σου, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες μετατροπές, καθώς τα περισσότερα themes και plugins είναι συμβατά με το WPML.

Δεν έχει περιορισμό στον αριθμό των γλωσσών που μπορείς να προσθέσεις και είναι SEO  friendly!

 

WooCommerce

 

 width=

 

 

 

Το WooCommerce είναι το πιο δημοφιλές plugin της WordPress και χρησιμοποιείται σε πάνω από 4 εκατομμύρια ιστοσελίδες.

Αν θέλεις να δώσεις στο χρήστη τη δυνατότητα να αγοράσει κάτι μέσα από την ιστοσελίδα σου, τότε σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το WooCommerce.

Το WooCommerce σού δίνει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεσαι, για να δημιουργήσεις ένα πλήρως λειτουργικό online κατάστημα.

Μερικές από τις δυνατότητες που σου παρέχει είναι:

  • Δυνατότητα πώλησης προϊόντων με έκπτωση
  • Βασικές λειτουργίες διαχείρισης αποθεμάτων
  • Δυνατότητα δημιουργίας φυσικών και εικονικών προϊόντων
  • Δυνατότητα ορισμού κανόνων αποστολών και τρόπων πληρωμής

To WooCommerce είναι μια από τις πιο εύκολα παραμετροποιήσιμες ecommerce πλατφόρμες και, με τα πολυάριθμα plugins που έχουν αναπτυχθεί εξαιτίας της μεγάλης απήχησής του, είναι σίγουρο ότι θα μπορέσεις να φτιάξεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

 

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις

Χρήσιμα Τips & Νέα για το Digital Marketing
κάθε εβδομάδα!

 

WordFence Security

 

wordfence plugin for wordpress xrysos odigos

 

Ασφάλεια, Ασφάλεια, Ασφάλεια! Το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σε απασχολεί αναφορικά με την ιστοσελίδα σου είναι η ασφάλειά της.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες κακόβουλα bots, τα οποία μπορούν να επιτεθούν στην ιστοσελίδα σου και να την καταστρέψουν στο λεπτό.

Υπάρχουν πολλά plugins που μπορούν να σε βοηθήσουν να κρατήσεις τη WordPress ιστοσελίδα σου ασφαλή.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το Wordfence Security, το οποίο σου παρέχει προστασία Firewall, ελέγχους για κακόβουλα λογισμικά, αποκλεισμό του login όταν κάποιος κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου, παρακολούθηση live κίνησης στην ιστοσελίδα και πολλά άλλα.

Το plugin σού επιτρέπει να παρακολουθείς όλη την κίνηση της ιστοσελίδας σου, ακόμα και αν αυτή προέρχεται από robots, ανθρώπους, λάθη 404, εισόδους και εξόδους στην ιστοσελίδα.

Για να ενισχύσει την ασφάλεια κατά την είσοδο στο διαχειριστικό της ιστοσελίδας, το Wordfence Security χρησιμοποιεί την τεχνική της ταυτοποίησης 2 παραγόντων.

Κάποια από τα εργαλεία που προσφέρει το plugin είναι τα παρακάτω:

  • Διασφάλιση και επιδιόρθωση της ακεραιότητας του πυρήνα (core) της WordPress
  • Malware, virus, και backdoor έλεγχος
  • Email ειδοποιήσεις για πιθανές απειλές και προβλήματα
  • Προστασία από Brute force hacking

 

Smush Image Compression and Optimization

 

smush plugin for wordpress xrysos odigos

 

Στατιστικά, η αργή φόρτωση του περιεχομένου μιας ιστοσελίδας αποτελεί το νούμερο ένα παράγοντα, για να την εγκαταλείψουν οι χρήστες της.

Ο λόγος που το περιεχόμενο των περισσότερων ιστοσελίδων δεν φορτώνει εγκαίρως είναι η χρήση «λάθος» φωτογραφιών  (φωτογραφίες που είναι μεγάλες σε όγκο και δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για την ορθή χρήση τους στο διαδίκτυο).

Το Smush Image Compression και Optimization σε βοηθάει να συμπιέσεις όλα τα αρχεία εικόνων JPEG, GIF και PNG, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές συμπίεσης,  εξοικονομώντας, έτσι, αρκετό χώρο για την ιστοσελίδα σου.

Συμπιέζει, κατά το ανέβασμα,  όλα τα αρχεία που ανεβάζεις στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σου, χωρίς να στερεί κάτι από το αποτέλεσμα που απολαμβάνει ο χρήστης.

Επιπλέον, σου δίνει τη δυνατότητα να συμπιέσεις μαζικά τα αρχεία που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη σου (50 αρχεία ανά συμπίεση).

 

MailChimp for WordPress

 

mailchimp plugin for wordpress xrysos odigos

 

To MailChimp είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για email marketing. Χρησιμοποιώντας το MailChimp, μπορείς να στείλεις μαζικά e-mail σε συνδρομητές, να παρακολουθήσεις τα αποτελέσματα newsletter από τις καμπάνιες σου και πολλά άλλα.

Με τη βοήθεια του MailChimp for WordPress, μπορείς να ενσωματώσεις στην ιστοσελίδα σου φόρμες εγγραφής σε newsletter, συνδρομητών κ.λπ. και να τους αποστείλεις τις πληροφορίες που θέλεις χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του MailChimp.

To plugin σού επιτρέπει να δημιουργήσεις ευπαρουσίαστες opt-in φόρμες συνδρομητών,  για να μπορείς να αυξήσεις εύκολα τις λίστες των εν δυνάμει πελατών σου και συνεργάζεται με κάθε φόρμα της ιστοσελίδας σου, για να μπορείς να δημιουργείς και να στοχεύεις τις κατάλληλες λίστες χρηστών.

 

Shared Counts

 

sharedcounts plugin for wordpress xrysos odigos

 

Με τη δύναμη των Social Media συνεχώς να μεγαλώνει, δεν γίνεται να μη θέλεις να δώσεις τη δυνατότητα στο χρήστη της ιστοσελίδας σου να τη διαμοιραστεί στα Social Media.

To Shared Counts είναι ένα από τα καλύτερα social media plugins της WordPress, το οποίο σου επιτρέπει να εισάγεις «όμορφα» social media sharing κουμπιά στην ιστοσελίδα σου. Σου επιτρέπει να παρουσιάζεις τον αριθμό των κοινοποιήσεων, γεγονός που αυξάνει την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σου στα social media.

*Bonus:  Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το plugin συμμορφώνεται με τον κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), καθώς δεν χρησιμοποιεί cookies, scripts παρακολούθησης και δεν αποθηκεύει κανένα δεδομένο από το χρήστη!

 

Better Search Replace

 

bettersearch plugin for wordpress xrysos odigos

 

Χρησιμοποιώντας αυτό το Plugin, μπορείς να βρεις και να αντικαταστήσεις εύκολα και απλά διαφορετικά στοιχεία της ιστοσελίδας σου. Το plugin λειτουργεί όπως η εύρεση και αντικατάσταση του Microsoft Word.

*tip: Όταν τελειώσεις με τη χρήση του συγκεκριμένου plugin, καλό θα ήταν να το απεγκαταστήσεις.


Διάβασε Επίσης: Χρώματα και Website: Oδηγός για ένα Τέλειο Συνδυασμό


Στην παραπάνω λίστα προσπαθήσαμε να σου παρουσιάσουμε τα 10 WordPress plugins που θα μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες κάθε νέας ιστοσελίδας.

Από τη μετάφραση έως την ασφάλεια, η WordPress είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να σου προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες.

Εμείς επιλέξαμε να σου παρουσιάσουμε plugins που θα βοηθήσουν της ιστοσελίδα σου σε 4 βασικούς πυλώνες (SEO, Ασφάλεια, Ταχύτητα, Λειτουργικότητα).

 

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Χρυσού Οδηγού μπορούν να σε καθοδηγήσουν σωστά, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία της ιστοσελίδας σου, για να αποκτήσεις ένα καλαίσθητο, λειτουργικό και αποδοτικό website που θα βοηθήσει σημαντικά την επιχείρησή σου να αναπτυχθεί. Παράλληλα μπορούν να σε συμβουλέψουν για όλες τις απαραίτητες λειτουργίες καθώς και τα κατάλληλα plugins που πρέπει να έχει μια σύγχρονη ιστοσελίδα.

Φτιάξε ένα Σύγχρονο Website

Μίλησε με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Διαφήμισης
και μάθε πώς πρέπει να είναι η ιστοσελίδα σου,
για να προσελκύει περισσότερους πελάτες!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Σχετικά Άρθρα:

Scroll to Top

Δοκίμασε τη Δύναμη του xo.gr
Καταχώρισε Δωρεάν την Επιχείρησή σου!

6,5 Εκατομμύρια Επισκέψεις
Κάθε Μήνα Αναζητούν Επιχειρήσεις σαν τη Δική σου!